StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Peter Vandenbempt deelt pluimen uit aan W-B en Kortrijk.
In zijn voetbalpraatje op Radio1 elke maandagochtend blikte Peter Vandenbempt terug op het voorbije voetbalweekend en werd hem gevraagd naar zijn mening over de strijd voor play-off I. Volgens Peter is Standard in zijn huidige vorm de grootste kanshebber, is Genk te onregelmatig en verdienen Kortrijk en W-B een dikke pluim omdat zij nog altijd meedoen. Bij Kortrijk had hij het over de comeback van het seizoen, maar Beveren prees hij omdat het zijn trainer en 2 beste spelers moest laten gaan en er nog altijd staat.

* Nog slechts vijf speeldagen te gaan en kijk toch eens naar dat klassement ???
Het sprookje van Waasland-Beveren, stilaan mogen we ook spreken over dat van Sven Vermant, blijft maar duren. De rechte lijn naar de play-offs is met amper 5 speelronden te gaan ingezet, maar W-B en meer dan een handvol ploegen hebben er nog geen idee van of het de verhoopte play-off I wordt, dan wel de gevreesde play-off II. Waasland-Beveren voert, ongelooflijk maar waar, het kransje ploegen aan dat net onder het nr6 Genk staat, maar het verschil is slechts één bescheiden puntje. Zelfs Antwerp op plaats 5 met 37 punten moet alle zijlen bijzetten om zich voor een succesvolle eindspurt te positioneren. Aanstaande zondag om 14.30 uur loopt de Freethiel met zekerheid barstensvol voor de komst van Club Brugge. Dat wordt een razend interessante confrontatie tussen wat mij betrefft de twee ploegen die dit seizoen het meest spektakel brachten en het is geen toeval dat dit af te leiden valt van het aantal gemaakte goals door beide clubs. Blauw-Zwart heeft weliswaar met 61 gescoorde doelpunten een straatlengte voorsprong , maar wel bijzonder fraai van W-B dat het met zijn 46 rozen op plaats 2 pronkt. Bij Blauw-Zwart scoort zowat iedereen, terwijl Isaac Kiese Thelin de eer heeft nu al meerdere weken de Gouden Stier te mogen dragen en dat is voor een speler van W-B sowieso een unicom (Gano gaf hem wel het goeie voorbeeld).
Tot aan de winterstop was het grootste verschil tussen Club en W-B dat de West-Vlamingen defensief weinig steken lieten vallen, maar de voorbije 2 weken zijn er door de concurrentie barsten ontdekt in het Brugse panster.
Alleen al de voorbije week werd de nieuw aangetrokken doelman Gabulov liefst 9 keer gepasseerd (2 in Gent, 4 in Standard voor de beker en 3 gisteren tegen Charleroi) en dat is op zijn zachtst uitgedrukt opmerkelijk. Zouden we zondag een telraam moeten meenemen naar de Freethiel, want beide clubs weten het doel met de ogen toe te vinden. En natuurlijk is deze wedstrijd voor een aantal mensen in onze rangen met een Brugs verleden heel bijzonder. Sven Vermant maakte een gouden Olymmpische sprong van de Brugse beloften naar T1 bij Waasland-Beveren en dat zonder één enkele minuut ervaring op het hoogste niveau. Resultaat na 4 partijen onder zijn leiding : W-B - STVV 3-1, Anderlecht - W-B 2-2, W-B - Zulte-Waregem 2-2 en Antwerp - W-B 1-2. Misschien denkt Clement wel op zijn Leekens dat 90 procent van deze prima resultaten zijn verdienste is, maar die ballon gaat natuurlijk niet op aangezien Philippe de beschikking had over Seck en Morioka, Ryota speelde ook nog 3 matchen onder Vermant, maar de grote test vrijdag op de Bosuil zonder de Japanner werd met grote onderscheiding doorstaan. Opvallend is dat (en eigenlijk was dat niet zo netjes van het bestuur) Sven Vermant ijzig kalm bleef in zijn commentaren toen hij eerst Seck en vervolgens Morioka moest afstaan. Geen leuke entree voor een nieuwe coach, maar het uiterste halen uit wat er wel nog is was zijn bewonderenswaardig positief standpunt. En dan zijn er nog Jur Schryvers en Niels Verburgh met een Blauw-Zwart verleden. Voor Niels is dat een tijdelijk verleden, want hij keert in principe na dit seizoen terug naar Jan Breydel. Naar verluidt maakte Niels in zijn eerste trainingsweek een goeie indruk en was het een dubbeltje op zijn kant of hij stond op de Bosuil aan de aftrap.
Voor Jur liggen de kaarten iets anders, want hij heeft voor 2,5 jaar getekend op de Freethiel, maar de duur van termijnen en de club Waasland-Beveren zijn dit seizoen geen gelukkig huwelijk geweest.
Schryvers komt zondag en de daaropvolgende weken zeker niet aan de aftrap, want hij sukkelt met een blessure aan de ligamenten van de buitenenkel, net op een moment dat hij goed bezig was centraal op het middenveld zijn draai te vinden en dat is dus brutte pech.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Dit overzichtje is vandaag bijzonder kort, want in de tweede amateurreeksen werd er niet gevoetbald. Yellow Blue heeft zijn eerste puntje in 2018 beet en het is nog een knap ook. Het speelde zaterdag 1-1 gelijk bij de nr2 Grembergen en kwam na rust zelfs op een 0-1 voorsprong. YB staat nu op een elfde plaats in het klassement en moet volgend weekend niet aan de bak omdat de meeste ploegen in de reeks nog een wedstrijd dienen in te halen.

PVW.