StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dubbel gevoel bij Ryota ?
Geen idee hoe de media de eerste 90 minuten van Ryota Morioka voor zijn nieuwe club Anderlecht heeft beoordeeld, maar hijzelf zal ongetwijfeld een dubbel gevoel hebben overgehouden aan zijn partij tegen KV Mechelen. Zijn assist voor de 1-0 van Genvoula was er een zoals hij er de komende weken en maanden zonder twijfel nog uit zijn trukkendoos zal toveren (dat Ruudje Vormer maar oplet), maar ik vond het vreemd dat hij meteen de strafschop zelf trapte die overigens op hem was gemaakt en redelijk gemakkelijk werd toegekend door iemand die daarover voor W-B tweemaal zou nadenken (Dierick). Hein die op de persconferentie het gebrek aan verantwoordelijkheid van zijn gelauwerede spelers hekelde, wou over de gemiste strafschop enkel kwijt dat hij het initiatief van Morioka apprecieerde. Vreemd dat Ryota de elfmetertrap wou nemen, want bij mijn weten liet hij dat in Beveren altijd over aan Thelin en ondertussen is gebleken dat dit een verstandige beslissing was van de Japanner. Ik hoorde echter zondag in Sports Late Night van Bob Peeters dat Hein er voor had gekozen om Ryota aan de buitenkant te posteren en het is toch onwaarschijnlijk dat met de huidige digitale technieken, scoutingsrapporten en parate kennis van de technische staf bij Anderlecht, die positie wordt toegekend aan Morioka, terwijl iedereen weet dat snelheid bij deze klasbak zijn grootste probleem is en dat is juist hetgeen men nodig heeft als buitenspeler. Onbegrijpelijk dat Vanhaezebrouck in een elftal dat al als los zand aan mekaar hangt, de misschien wel meest vaardige speler niet op zijn sterkste positie uitspeelt.
Overigens, na de gewonnen partij op de Bosuil zat ik mij het volgende af te vragen : met Seck deden we een kopbalsterke verdedigende middenvelder weg en een werkpaard pur sang. Met morioka zagen we een klassespelverdeler, weliswaar niet van de snelste, vertrekken.
Tot mijn aangename verrassing heeft Vermant noodgedwongen zijn elftal iets anders laten voetballen en wat blijkt : snelheid is in het hedendaagse voetbal misschien nog wel belangrijker dan het genie van Morioka en de onverzettelijkheid van Seck. Zoals Boljevic en Ampomah bij momenten hun rechtstreekse tegenstander voorbij flitsten, liggen die volgens mij nu met een flinke griep in bed, of zoals een supporter het formuleerde : Ritchie moet zijn familienaam veranderen in Te Laet in plaats van De Laet.

* Nieuws van onze Zeeland-watcher Rudi De Jonghe.
Het was even geleden, maar onze webmaster ontving een volgende bijdrage van Rudi De Jonghe en die zijn altijd prettig om lezen omdat ze vaak een link hebben naar gewezen Freethielgangers. Amateurclub HSV Hoek ligt in zijn bovenste schuif en daar zitten wel wat jongens met een Freethielverleden, maar de titel van het artikel laat ons toch even schrikken !

Tottenham-huurling voor HSV Hoek in wintermercato
Ook voor amateurclubs, zeker in een grensstreek, is de maand januari een vrij drukke bedoening. Bij HSV Hoek gaat dit meestal gepaard met ontevreden Belgen,die naar een Vlaamse club terugkeren of dat er een Belg wordt aangeworven voor een openstaande basisplaats.
Dit jaar was het redelijk opmerkelijk : Daniel Akindayini (22) is de nieuwe spits, die 5 maand gehuurd wordt van...Tottenham (ja :hét Tottenham). Hij komt ter vervanging van de pas herstelde Niek Van Sprundel,waarvan men eerst dacht dat hij voor het voetbal verloren was. Akindayini toonde in zijn 3 partijen reeds zijn trefzekerheid,want hij scoorde in elke partij.
Hoek bekleed momenteel nog steeds de 5de plaats in de stand en kan, met nog 12 wedstrijden te gaan, nog steeds gaan voor promotie , weliswaar via de eindronde,want leider Noordwijk (club van Edwin Van Der Sar) lijkt iets te ver weggelopen.
Verder werd inmiddels bekend dat Dennis De Nooijer (ex-prof/international/broer van Gerard) vanaf komend seizoen de nieuwe T1 wordt. Jannes Tant (de huidige coach) trekt terug naar KRC Gent-Zeehaven en neemt oud-Beveren Speler Wesley De Smet mee als assistent.Met de andere ex-KSK Beveren-spelers lopen gesprekken voor een verlengd verblijf, al is er veel interesse voor Aaron Verwilligen. Doelman Jordi De Jonghe heeft nog een doorlopend contract.
Hieronder een filmpje over de nieuwe aanwinst en een beeldverslag van afgelopen zaterdag (2-1 zege tegen Zwaluwen Vlaardingen, ploeg van nieuwe KNVB-baas Eric Gudde)

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/103686/Nieuwe-spits-van-Hoek-leerde-de-k unstjes-van-Harry-Kane
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/103658/Hoek-zet-zegereeks-voort-tegen-Zw aluwen

PVW.