StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bedankt Franky !
De knappe overwinning op de Bosuil van W-B vrijdag heeft meer indruk gemaakt dan verwacht.
Voor Franky Vanderelst, maandagavond studiogast in Extra Time, was het zelfs zijn "moment van de week." Vooral de schitterende megadribbel van Ampomah werd benadrukt. Het ziet er ook naar uit dat er geen defintief oordeel meer volgt over de gelijkmaker van Anbang waarbij het al dan niet doorkoppen van Mmaee cruciaal was om te kunnen spreken van wel of geen buitenspel. Op het moment zelf vrijdagavond werd er op Sporza gesproken over een doordringende buitenspelgeur, maar de enige concuzie tot nu toe die na talloze keren bekijken van de beelden door specialisten kan worden getrokken is dat het niet te zien is of Mmaee de bal raakt.
De namen van de vertrokken spelers en coach werden nog eens genoemd om te onderstrepen hoe knap het is dat W-B er desondanks blijft staan en fijn dat Philip Joos daarbij ook Gano nog een keer noemde om te besluiten met de opmerking : "daarvoor moet iedereen toch sympathie kunnen opbrengen." Wat is Waasland-Beveren toch bezig aan een uitzonderlijk goed seizoen en laat ons hopen dat de club ondertussen de contracten van die andere goudhaantjes welke er nog rondlopen op de Freethiel heeft boven gehaald om te zien waar preventief iets kan worden ondernomen. Deze spelerskern is een unieke samenstelling van kwaliteit voor W-B normen, want inmiddels is gebleken dat de vertrokken spelers elders nog niet hun niveau halen van bij Waasland-Beveren, al verdienen Morioka en Seck uiteraard nog wat extra tijd, crediet wat Gano bij Oostende al een stukje heeft verspeeld. En anders dan wat veel supporters vreesden, nl. dat het vertrek van Seck en Morioka een signaal zou zijn voor gasten als Jans en Demir om eveneens een vertrek te overwegen, zou de mindere ervaring van Gano en de moeizame entree van Seck bij Genk, wel eens tot nadenken kunnen stemmen.

* Spoedig herstel Jens !
Door al het goeie nieuws over W-B de voorbije dagen is het wat onopgemerkt gepasseerd, maar na Jur Schryvers is W-B nu ook Jens Cools voor een tijdje kwijt, zeg maar tot het einde van het seizoen en dat mag best een flinke tegenvaller worden genoemd. Tussen de vele dartele voetballers die er thans op de Freethiel rondlopen is Jens waarschijnlijk bij de laatsten die opvalt, maar men beseft pas zijn waarde wanneer geen beroep op hem kan worden gedaan. Jens is iemand op wie een trainer altijd kan rekenen en het maakt niet eens uit op welke positie. Niet de kundigste voetballer, maar een vroeter en iemand die gemakkelijk (soms zijn het zelfs heel fraaie) een doelpunt maakt. Tegen Zulte-Waregem was het een binnenloper, maar hij heeft er ook al enkele schitterende op zijn palmares staan waaronder eentje vorig seizoen tegen Anderlecht.
Jens ondergaat op 19 februari een ingreep aan het middenvoetsbeentje met een onbeschikbaarheid dus tot het einde van dit seizoen. Komt wel goed Jens en maak je niet te veel zorgen over je aflopende contract, want de appreciatie voor je immer tomeloze inzet is heus wel doorgedrongen tot de bestuurskamer.

PVW.