StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ere wie ere toekomt !
In de Freethielsprokkels van donderdag had ik geschreven dat Ryota Morioka op een zeer knappe vijfde plaats was geëindigd in de tweede stemronde van de Gouden Schoen. In de eerste kon Ryota natuurlijk geen punten pakken omdat hij toen nog in Polen voetbalde.
Ik was echter te braaf en te voorzichtig geweest, want donderdag werd ik er door Rudy Beck op attent gemaakt (en zeer terecht) dat Morioka in die tweede stemronde met 78 stemmen niet op de vijfde, maar de derde plaats was gestrand en vijfde in de eindstand (stemronde 1 en 2 opgeteld). Het was al geweldig, maar dit is toch gewoon schitterend ! Ruudje mag blij zijn dat Ryota en zoals aanvankelijk was voorzien, Morioka niet een half jaar eerder vanuit Polen naar Beveren is gekomen !
Maar hier houdt dit prachtig verhaal niet op, want Ibrahima Seck kon woensdagavond rekenen op 2 stemmen en Gouden Stier Isaac Kiese Thelin sprokkelde eveneens nog een puntje. Thelin is daar zeker mee tevreden, want hij loopt het grootste gedeelte van het seizoen reeds met goud op de rug en dat went. Het gebeurde niet eerder dat 3 spelers van Waasland-Beveren zich in de eindafrekening van de Gouden Schoen voetbalden en het zegt alles over welk een formidabel seizoen W-B doormaakt. Omdat dit een zeer belangrijke correctie is op mijn artikel van gisteren, mag het bij dit ene puntje blijven waardoor het de aandacht krijgt die het verdient. En op deze website een artikel over de Gouden Schoen afsluiten zonder de namen van Jean Janssens en Jean-Marie Pfaff te vermelden (ex-winnaars), het zou pure schande zijn !

PVW.