StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KAN W-B GOUDEN CLUB IN BEDWANG HOUDEN ?

Het is me wel het weekje van Blauw-Zwart geworden ! Zondag jl. was het nog de hoofdaandeelhouder van een fantastische competitiewedstrijd tegen Charleroi en woensdagavond sleepte Ruud Vormer de hoofdprijs in de wacht op het gala van de Gouden Schoen.
Dat donderdagavond tegen Standard de bekerfinale werd misgelopen mag los van deze week worden gezien, want de zeer ongunstige uitgangssituatie (4-1 verlies in Luik) dateert ondertussen van een week geleden en die scheve situatie alsnog omkeren was toen al een bijna onmogelijke opdracht.

Club Brugge denderde sinds de competitiestart (althans op Belgisch niveau) door de Jupiler Pro League en heeft ondertussen een comfortabele voorsprong van 11 punten opgebouwd op zijn dichtste achtervolger Charleroi met wie het vorige zondag nog na een van de betere wedstrijden in de JPL de punten deelde (3-3). Een week of 3 geleden dreigde echter het eerste "licht" verval toen pas in extremis een 2-0 achterstand tegen Antwerp ongedaan werd gemaakt (het is natuurlijk niet iedereen gegeven om op de Bosuil te gaan winnen). De speeldag daarna volgde een 2-0 nederlaag in Gent en een midweeks pijnlijk bekertussendoortje in Standard (4-1). De topper van afgelopen zondag tussen de nrs 1 en 2 van de JPL moest ons vertellen of er sprake was van een dibje dan wel enig verval, want 2 nederlagen en een draw in 3 matchen was on-Brugs dit seizoen. Het voetbal zal echter nooit iets van zijn geheimzinnigheid prijs geven, want een afdoend antwoord kwam er in de topper van zondag tegen de Zebra's niet. Ja, bizar dat Blauw-Zwart voor de vierde opeenvolgende keer geen overwinning kon optekenen, maar het niveau van de wedstrijd die het tegen Charleroi speelde is maar weinig ploegen gegeven. Een dijk van en wedstrijd met minstens evenveel kansen als doelpunten (eindstand 3-3), maar geen antwoord op de vraag of Club in een dibje dan wel een dib zit. Afgaande op de match tegen Charleroi hou ik het op geen van beiden, want Club voetbalde lekker fris, maar pakt de laatste weken simpelweg te gemakkelijk tegendoelpunten.
De wedstrijd had voor Blauw-Zwart overigens nog een scherp kantje, want Dion Cools liep tegen zijn vijfde gele kaart aan en is morgen geschorst.
Eergisteren donderdag knoopte Club in de terugwedstrijd halve finale Croky Cup weer met een overwinning aan (3-2 winst tegen Standard), maar het was er eentje zonder waarde omdat het geen moment dichtbij de finale is geweest.

Het vertoonde wel weer dezelfde symptomen als de voorbije matchen : scoren met de ogen toe, maar bijna even eenvoudig tegengoals slikken waarbij de keeper geregeld niet vrijuit gaat.
Wat een soap is dat daar met die doelmannen in Jan Breydel ? Tegen Standard donderdag stond met Vermeer keeper nr5 van dit seizoen onder de lat wat in de media lachend werd afgedaan als een wereldrecord en na amper 3 minuten zorgde die dat Club op 17 maart een vrije dag heeft in plaats van de stress van een bekerfinale.

De zonder Morioka gevreesde trip naar de Bosuil vrijdag werd een onverwachtse triomftocht. W-B moest, mede door het inpassen van nieuwkomer Aït Atmane, een half uur zoeken naar de juiste kadans, maar was zonder het mistasten van Roef die periode ongetwijfeld goed doorgekomen. Daarna zette het voet naast en zelfs voorbij Antwerp, daarbij geholpen door het feit dat scoren net voor en net na de rust prettig is. Het werd een overwinning (vooral de manier waarop denk ik) die zowel binnen de club als daarbuiten indruk maakte, maar dat kan uiteraard komen omdat door al die vertrekkers de verwachtingen evenredig afnemen. In de voorbeschouwing van de match tegen Antwerp vroeg ik om een beetje begrip/tijd om de nieuwkomers in te passen, maar vooral om het vertrouwen in de spelers die er wel nog zijn te behouden. Vrijdagavond 2 februari heeft geleerd dat de Beverse voetbalsoep lang niet is afgeroomd, hoogstens anders gekruid.

Alleen een afgelasting kan zondag de oorzaak zijn dat er niet wordt gescoord tussen W-B en Club, want op dat vlak zijn de verwachtingen hoog gespannen. De twee beste aanvalslinies uit de JPL staan immers tegenover mekaar met voor Club het leuk weetje dat de nul houden voor W-B even lastig is dan gokken dat Boljevic zondag driemaal scoort. Het is wat stout van mij zeker om te denken dat beiden mogelijk zijn ?

Patrick Van Wesemael.