StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg LATE OWNGOAL OP BASIS VAN EERSTE HELFT VERDIEND.

Telraam was niet nodig, maar kansen waren er genoeg.
Met W-B en Club brugge stonden zondagnamiddag in een volle Freethiel de 2 meest productieve ploegen van de JPL tegenover mekaar en in de wetenschap dat beiden ook niet vies zijn van een doelpunt tegen te slikken, beloofde dit een lekkere pot voetbal te worden. Dat werd het ook, maar helemaal werden de hoge verwachtingen niet ingelost en dat kwam vooral omdat Waasland-Beveren na een zeer goeie en genietbare eerste helft, zijn beste pijlen had verschoten en na rust geen kans meer bijeen kreeg gevoetbald. De 1-1 in blessuretijd van Demir (het was Clasie die een bal van Erdin in doel verlengde) was echter op basis van een leuke eerste helft waarin Thelin kort voor de pauze vanop de stip niet voorbij Vermeer geraakte, een verdiend puntje voor de strijdlustige wijze waarop een moedig W-B een meer klasrijk Brugge het leven zuur maakte.

De grootste verassing bij de aftrap was de eerste basisplaats voor Niels Verburgh (Brugse huurling en sowieso zijn eerste minuten JPL-voetbal) waardoor de smaakmaker van de Bosuil Ryan Mmaee vanop de bank moest toezien.
Die ingreep weerhield W-B er niet van flitsend uit de startblokken te schieten met eerst Jans die de klemvastheid van Vermeer aan de kaak stelde en vervolgens Demir met een prima voorzet die op zijn beurt de ruimte voor verbetering aan het kopspel van Boljevic aan het licht bracht. Sterke openingsfase van W-B, maar geleidelijk aan nam Blauw-Zwart het commando over en niet zonder gevaar. Mitrovic, maar vooral de beste man op het veld Vanaken stelden Davy Roef zwaar op de proef, maar de Beverengoalie had iets recht te zetten na de voorbije weken en deed dat met glans. W-B kwam ook een keer goed weg toen geen penalty gefloten werd voor handspel op het randje van de zestien en mocht zich op slag van rust klaar maken voor doelpunt 15 van Thelin na fout op de Zweedse international, maar geen 7 op 7 vanop de stip voor de Anderlecht huurling. En toch was het vat nog niet af voor de rust, want Vanaken met een stifter dwong Roef alweer tot een schitterende parade en aan de overkant schilderde Demir opnieuw Boljevic een prachtige voorzet op het hoofd, maar moederziel alleen slaagde Aleksandar er in de bal over het doel te koppen. Einde van een fantastische eerste helft waarin enkel doelpunten ontbraken om van een topmatch te kunnen gewagen.
Waar Club Brugge na rust op het elan van de eerste helft bleef doorgaan, moest W-B de rol wat lossen. Tomisac schoot over en werd kort daarna vervangen door Gouden Ruud Vormer die rust had gekregen en op de bank vertrok. De bezoekers bleven zoeken naar de stilaan verdiende voorsprong, maar Roef was het daarmee niet eens en zat overal goed tussen. Dat er in een ruim slotkwartier nog tweemaal zou worden gescoord was het gevolg van overijverige spelers die hun club geen dienst bewezen en ook wel omdat Blauw-Zwart in de absolute slotfase wat achteruit ging leunen .
In de 73ste minuut werkten het duo Anbang-Caufriez zich in de problemen en kon Laurens Visscher niet anders dan de bal op de stip leggen. Vanaken deed beter dan Vormer vorige week tegen Charleroi en een Brugse zege leek in de maak, maar in de eerste van 3 minuten toegevoegde tijd knalde Demir op doel en vond Clasie het nodig de bal die anders was naast gevlogen, in eigen doel te verwerken.
Met de Roef van de afgelopen weken zou deze match op een 1-3 of 1-4 zijn geëindigd, maar Davy bewees dat hij over de klasse beschikt om een keeper te zijn die punten kan pakken. Voorlopig doet hij dat veel te weinig, maar laat ons hopen dat zijn prestatie van zondagnamiddag voor een vertrouwensboost kan zorgen. Als debutant een onopvallende wedstrijd spelen tegen een toekomstige landskampioen is mooi van Niels Verburgh, maar toch een beetje jammer dat Vermant zijn succesteam van de Bosuil (met Mmaee) wijzigde zonder dat daartoe veel aanleiding was.
Met dit kostbaar puntje blijft W-B in strijd voor een play-off I-ticket en als het zondagavond om 20 uur met de volle inzet uit Moeskroen zou terugkeren, krijgen we nog een zinderend slot van de reguliere competitie.
Vermant pakt een 9 op 15 met W-B en drukt zijn stempel. Een man met een mening die niet naar namen kijkt en beslissingen durft nemen en dus helemaal geen kleurloos figuur.

Patrick Van Wesemael.