StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Toekomstige landskampioen op karakter in bedwang gehouden.
Het was zondag spannend tot de laatste minuut en het dak ging er af toen de vlam van Erdin Demir met de medewerking van Clasie doelman Vermeer alsnog kansloos liet. Het was een matige tweede helft van W-B waarin (en dat is geen schande) het zijn meerdere moest herkennen in een door Vanaken sterke 3 kwartier na rust werd gedragen. Wie het zich kan veroorloven met de Gouden Schoen op de bank te vertrekken (daar een tijdje vergezeld van Wesley tot Vossen uitviel) heeft natuurlijk geen slechte ploeg, maar het siert de vechtlust van Waasland-Beveren dat het de mokerslag in de 73ste minuut toen Vanaken met een penalty de 0-1 scoorde, te boven kwam en Brugge in de slotfase (gewild of gedwongen) achteruit duwde waardoor tegendoelpunten zoals dat van Demir (of moeten we zeggen Clasie) niet uit te sluiten vallen.
Wat is die Demir toch een degelijke voetballer, maar wat blijft het onbegrijpelijk dat de club er maar niet in slaagt om Erdin langer aan zich te binden. Ergerlijk omdat Demir op het eerste zicht niet meteen het type speler lijkt dat elke week met verbeterde aanbiedingen op het secretariaat komt zwaaien. Zou die echt koppig blijven nee zeggen tegen een mooi verbeterd contract, want dat heeft hij na een jaar of 3 trouwe dienst dubbel en dik verdiend. Wanneer men als club de ambitie heeft om van dit seizoen geen toevalstreffer te maken, moeten spelers als Jans en Demir blijven en daar mag gerust iets tegenover staan op financieel vlak.
En waar niemand op zat te wachten, maar waarvan iedereen wist dat het een keer ging komen, gebeurde gisteren dan toch met de rust in zicht. Een op hem gemaakte strafschopfout werd door Isaac Kiese Thelin minder overtuigend genomen dan de zes succesvolle voorgaande keren waardoor de sfeer in het Brugse minibusje keepers (ze kunnen niet meer mee in de spelersbus) naar het vriespunt zakte, want daardoor zou die Hollander nog wel eens een tijdje kunnen blijven staan.
Overigens, geen slechte match van Thelin die wel woog op de Brugse defensie, maar de kroon dus niet op het werk kon zetten (zal iets voor volgende week worden zeker).
Leuk schouderklopje ook van Philip Joos aan het adres van Nana Opoku Ampomah die hem tijdens de rechtstreekse uitzending één van de sensaties van de Jupiler Pro League dit seizoen noemde.
Sven Vermant zat trouwens zondagavond live in de Studio op Sports Late Night samen met Geert De Vlieger en Marc Degryse en ik moet zeggen, wat straalt die gast vertrouwen uit, alsof hij al jaren in het vak zit en dat klopt natuurlijk wel, maar niet als T1. Het is duidelijk dat roeien met de riemen waarover hij beschikt hem op het lijf geschreven is, want met zeuren over wie er niet meer bij is worden geen voorwaartse stappen meer gezet.

* Een rondje langs de N16.
Yellow Blue was dit weekend vrij en daarom kunnen we ons overzichtje van het voetbal in de lagere reeksen beperken tot een rondje langs de N16. Bornem verloor met 3-1 bij Mandel United (een ploeg uit het Antwerpse), maar Temse hield tegen de Boomse Steenbakkers de punten thuis (3-1). Sint-Niklaas doet het echt prima dit seizoen en won ditmaal met 0-3 in Brakel.

PVW.