StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ontslag De Boeck bij W-B ligt nog altijd zwaar op de maag.
De fantastische opmars van KV Kortrijk leidde afgelopen maandag tot een uitnodiging van Glen De Boeck in Extra Time waar hij o.a. werd geconfronteerd met een andere studiogast (Wesley Sonck) met wie De Boeck nog samenwerkte bij Waasland-Beveren. Toen het over de toekomst van Glen ging kwam hij enkele keren terug op zijn ontslag bij W-B waarvan hij naar eigen zeggen veel had geleerd. Dagje tijd om te tekenen, want een half jaar later zou hij toch buiten liggen en niet de minste betrokkenheid bij het samenstellen van de kern. Een aantal jaren verder ligt dit duidelijk nog allemaal zwaar op de maag en klonk De Boeck nog steeds verbitterd over die manier van handelen door Waasland-Beveren. Nu lijkt mij Glen niet meteen de meest enthousiaste binnen het trainerscorps, maar het is zeker geen slechte zaak geweest dat de vernieuwde bestuursploeg onder leiding van Dirk Huyck voor een andere, meer menselijke aanpak, heeft geopteerd. Een te brave aanpak misschien, want de manier waarop dit seizoen al Gano, Clement, Seck en Morioka de deur achter zich dicht trokken op de Freethiel, was evenmin een voorbeeld van "na goed wederzijds overleg".
Er is mij trouwens aan de uitzending van Extra Time met De Boeck nog iets opgevallen : Glen maakte er bekend dat zijn doelpuntenmachine Chevalier die overigens naast Thelin is opgeklommen in de tussenstand van de Gouden Stier, voor 3 seizoenen had bijgetekend. Ik maakte mij onmiddellijk de bedenking, hoe is het mogelijk dat Kortrijk zijn topschutter zo snel weet te overhalen bij te tekenen en hiermee aan de toekomst te werken, terwijl bij W-B een contractverlenging van een linksachter nu al maanden blijft aanslepen en eerder ook met Seck geen vergelijk werd gevonden.

* Verslag beloftenwedstrijd W-B - STVV van vorige week maandag 5 februari.
De verslagjes van de beloften bereiken ons moeizaam, maar omdat er eergisteren maandag geen wedstrijd was, nemen we dit van vorige week graag nog mee.
Waasland-Beveren - St Truiden VV 2 - 1.
De wedstrijd werd op de Freethiel gespeeld.
De samenstelling :
Goblet Merveille, De Schutter Niels, Foulon Daam, Verburgh Niels, Marquet Francois, Buatu Jonathan, Dierckx Tuur, Verstraete Louis, Van Damme Joachim, Moren Valtteri, Myny Olivier.

Wisselspelers : Geentjens Nick, Sarr Malik, Diop Li Bbasse, Nijs Maxim, Ponnet Beau, Ndiaye Cherif.

Wedstrijd werd gespeeld op kunstgras.
De 1ste helft ging op en af met enkele kansen aan beide kanten. Ruststand 0-0.
Tijdens de 1ste helft vielen Tuur Dierckx en Francois Marquet uit en zij werden vervangen door Beau Ponnet en Sarr Malik.
De 2de helft werden Maxim Nijs en Ndiaye Cherif ingebracht voor Moren Valtteri en Daam Foulon.
Er werd ook gescoord 1-0 op penalty omgezet door Olivier Myny. St Truiden maakte even later gelijk eveneens op strafschop (1-1).
Het winnend doelpunt werd gemaakt op aangeven van Sarr Malik, 2-1 eindstand.
De volgende thuiswedstrijd op 19 februari tegen Zulte Waregem om 19u30 op Puyenbeke.
De afgevaardigden Rudi Leys en Louis De Bruyne.


PVW.