StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EERSTE VAN HOPELIJK 4 WEKEN VAN DE WAARHEID !

Ongeloof maakt plaats voor realiteit.
Waasland-Beveren mag zondagavond speeldag 31 afsluiten op het veld van Moeskroen en indien het daar de volle inzet zou meenemen, blijft het met zekerheid in koers voor play-off I.
Voor een ploeg die startte met de ambitie plaats 10, 11 of 12 te bezetten na de reguliere competitie (voor insiders was het behoud een meer realistische ambitie), blijft het een ongewoon gegeven op speeldag 31 nog in aanmerking te komen voor de top 6, maar met slechts 4 speeldagen te gaan kan uiteraard elk weekend een negatieve beslissing vallen, kwestie van aanklampen of afhaken. Met Club Brugge–Genk, Lokeren-Kortrijk, Antwerp-Oostende en Charleroi-Standard staan dit weekend nog 4 andere partijen op het programma die betrekking hebben op play-off I waardoor de verliezers stilaan weten hoe laat het is en de winnaars mogen blijven hopen. Vrijdagavond al deed STVV wat het moest doen door zich met 1-0 de betere te tonen van Anderlecht waar Morioka pas een kwartier voor tijd mocht invallen.

Voor de zoveelste keer dit seizoen mag W-B het opnemen tegen een ploeg die een paar dagen eerder haar trainer ontsloeg en op die tactiek van de tegenstanders had zelfs Clement geen antwoord.
Woensdag immers werd Rednic aan de deur gezet bij Moeskroen omdat in zijn geval de wedstrijd van afgelopen weekend in Standard een minuut of 3 te lang duurde. Bij een 2-3 tussenstand in het voordeel van Moeskroen in de 87ste minuut was Rednic waarschijnlijk nog een bejubbelde coach, maar 180 seconden later belandde hij van de hemel in de hel en dat terwijl hij in die 3 minuten "vermoedelijk" toch geen slechtere trainer was geworden. Frank Defays werd inmiddels aangesteld als opvolger van Rednic. Alle gekheid op een stokje : Moeskroen behoorde voor het seizoen tot het kransje kandidaat-zakkers waarvan ook Waasland-Beveren deel uitmaakte, maar het leunde, net als W-B, vaker aan bij de top6 dan de kelder van het klassement waardoor ik het ontslag van Rednic een ietwat vreemde beslissing blijf vinden. Tegen W-B zal Moeskroen het alvast moeten stellen zonder zijn Mexicaanse spelmaker Govea die in het slot van de wedstrijd in Standard een tweede gele kaart pakte, maar de Henegouwers hebben nog wel wat andere pijlen op hun boog waarmee raak kan worden geschoten.

Waar dit seizoen voor Moeskroen geen verrassingen meer in petto heeft, ligt dat voor W-B voorlopig minstens nog een speeldag anders. Verlies op Le Cannonier betekent zo goed als zeker het opbergen van het laatste sprankeltje hoop, terwijl winst morgenavond de hoop op play-off I fel zal aanwakkeren. Het is niet langer dan 5 speeldagen geleden toen Sven Vermant aan zijn hoofdstuk Waasland-Beveren begon en club en supporters de "trauma's" van Clement en Seck nog aan het verwerken was, ik zowel in bestuurs- als supporterskringen angstige stemmen opving van mensen die smeekten voor winst tegen STVV om niet meer in de problemen te komen dit seizoen. Vijf speeldagen later en 9 kostbare competitiepunten rijker, weet Vermant nog altijd niet hoe verliezen met W-B aanvoelt. Meer zelfs, als zijn mannen zondagavond met 3 punten terugkeren van Moeskroen wordt er met zekerheid gevloekt in Kortrijk, Luik, Genk, Antwerpen en Sint-Truiden.

Tegen Club Brugge verbaasde Vermant door Niels Verburgh als 19-jarige en zonder de minste ervaring voor de leeuwen te gooien. Opzet geslaagd, want met een controleur extra op het middenveld werd het beoogde puntje in extremis en met een tikkeltje meeval, gepakt. In Moeskroen verschijnt W-B met een andere missie aan de aftrap, want blijven meedoen betekent niets meer of minder dan winnen. Vanuit die benadering is de kans groot dat Ryan Mmaee die het schitterend deed op de Bosuil, wederom mag starten en hopelijk voor bijkomende creatiiviteit en productiviteit kan zorgen.

Patrick Van Wesemael.