StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Strijd om play-off I bikkelhard.
Met Charleroi - Standard en Moeskroen - W-B staan er vandaag nog 2 confrontaties op het programma die interessant zijn voor een play-off I-ticket. Vrijdag en zaterdag werden er eveneens al 4 partijen afgewerkt die met het oog op de top6 interessant om volgen waren. Het begon vrijdagavond met STVV-Anderlecht, een wedstrijd die op een volkomen logische overwinning eindigde voor STVV (1-0). Het is tegenwoordig een godsgeschenk om tegen de Brusselaars te mogen spelen, want ze bakken er werkelijk niks meer van.
Daarbij valt het op dat Hein Vanhaezebrouck zowat iedereen met een beschuldigende vinger wijst, maar daarbij vergeet dat hij als sportief verantwoordelijke ook wel iets te zeggen heeft. Hij heeft inderdaad dezer dagen met de nodige geblesseerden en geschorsten af te rekenen, maar wie met zijn duurste aankoop van de wintermercato op de bank vertrekt in Sint-Truiden (Morioka), zit nog niet zo slecht in het spelersmateriaal als men het mij vraagt. De reden waarom tart alle verbeelding, want Hein verwachtte dat er in Sint-Truiden koppeltjes zouden gevormd worden en Ryota aan die manier van spelen nog moest wennen. Alsof die ene snotneus die bij het begin van de partij tussen de lijnen stond daar alles van wist en Morioka in de heenronde van elke tegenstander vrije baan kreeg om zijn voetbalkunsten te vertonen. Ik heb zo het gevoel dat Vanhaezebrouck Morioka misbruikt om zijn ongenoegen over het gevoerde transferbeleid tijdens de wintermercato te laken. De Japanner mag zich ondanks zijn transfer naar Anderlecht (het zou zijn kansen voor Rusland verhogen) stilaan in vraag gaan stellen, want door dit gebrek aan vertrouwen lijkt hij zijn prima Bevers niveau helemaal kwijt te geraken.
Door de 1-0 winst van STVV doen de Kanaries weer helemaal mee, maar als W-B doet wat het moet doen vanavond passeert het de Limburgers deze avond weer in het klassement.
Lokeren had zaterdag meer verdiend tegen Kortrijk dan een nipte 0-1 nederlaag, maar het vertrouwen bij de mannen van De Boeck kan voorlopig niet stuk en de Kerels dwingen dat broodnodige tikkeltje meeval zelf af en dat is bijzonder knap. Ze staan met 39 punten op een vijfde plaats en hebben één puntje meer dan Genk en Antwerp die er 38 totaliseren. Genk verloor 2 kostbare punten in Jan Breydel (2-2), maar op zichzelf is dat uiteraard wel een heel mooi resultaat. Clement heeft ongetwijfeld gemerkt dat met een grotere club naar Brugge gaan zo zijn voordelen heeft, want de 2 zuivere strafschoppen die W-B er in de heenronde werden onthouden, werden gisteren vlot gefloten. Wel een sterke partij daar van Seck die als enige van het trio Gano-Morioka-Seck amper een aanpassingsperiode nodig heeft gehad.
Antwerp zit duidelijk in een impasse en raakte gisteren in de vooravond op de Bosuil niet voorbij Oostende (0-0). Bij de Kustploeg mocht Gano in de 69ste minuut invallen, maar het staat als een paal boven water dat Zinho momenteel niet de gelukkigste voetbalperiode uit zijn nog prille carrière doormaakt. Wat zal hij al vaak aan die maand augustus 2017 hebben terug gedacht toen hem door zijn Beverse maats langs alle kanten ballen werden aangeleverd en hij met zijn ogen toe het doel wist te vinden. Antwerp staat er in de rangschikking nog altijd niet zo slecht voor, maar met de verplaatsing volgende week naar Genk zou het voor het eerst sinds lang wel eens buiten de verhoopte en ondertussen als vertrouwd ervaren top6 kunnen vallen.
En vanaf nu is het aftellen naar Charleroi-Standard en Moeskroen-WB, maar beiden hebben het voordeel dat ze perfect weten wat hun te doen staat en speculeren niet meer aan de orde is.
Leuk weetje voor de supporters van W-B : de man in vorm bij Moeskroen die Standard vorig weekend bijzonder veel pijn deed is de 20-jarige Nigeriaanse aanvaller Taiwo Awoniyi die op de laatste speeldag van de zomermercato op de Freethiel werd aangeboden. Hij was natuurlijk niet alleen van wie er een doos dvd's werd bezorgd en met de deadline zo close is het ergens begrijpelijk dat er keuzes moeten worden gemaakt. Misschien waren er onvoldoende dvd-spelers op het secretariaat voorradig ! Dus supporters, vooraleer uw afgedankte dvd-speler naar het containerpark te brengen, eerst een bezoekje aan ons secretaraiaat overwegen.
Alle gekheid op een stokje : de info over die spits en dat hij werd aangeboden klopt wel degelijk, maar rij toch maar direct naar het containerpark met een afgedankte dvd-speler.

PVW.