De strijd voor een play-ooff I-ticket woedt in alle hevigheid en elk puntenverlies kan met nog slechts 3 speeldagen te gaan fataal aflopen. Van de 6 ploegen die een fel begeerd ticket voor play-off I najagen verloor er niet één. Kortrijk deed de beste zaak met winst op Daknam waardoor het nu alleen op de vijfde plaats staat en STVV had waarschijnlijk gehoopt dat de overwinning tegen Anderlecht vrijdagavond meer plaatsen winst in het klassement had opgeleverd.

De opdracht van W-B in Moeskroen zondagavond was klaar en duidelijk : met niets minder dan winst tevreden zijn. Na een genietbare pot voetbal werd het uiteindelijk 2-2 en daaraan hebben de supporters van Waasland-Beveren ongetwijfeld een dubbel gevoel over gehouden. Op basis van de 90 minuten en elk team dat een helft voor zijn rekening nam, was het resultaat billijk.
Daar tegenover staat dan weer dat de gelijkmaker van Moeskroen pas in de 88ste minuut viel en in die fase van de wedstrijd gaat men als supporter toch hopen dat de gelijkmaker uitblijft.

Julilaris Laurent Jans (hij speelde zijn honderste wedstrijd voor W-B en doet daarmee beter dan Kristof Lardenoit) was de man van de openingsminuten. Aanvallend gaf hij al meteen enkele prima impulsen (hij bracht al snel Thelin in stelling), maar balverlies van diezelfde Jans leverde de eerste grote kans op van de wedstrijd voor Moeskroen. Olinga kon Roef ontspelen, maar Camacho redde voor de doellijn. W-B was voetballend de evenknie van een gedreven thuisploeg waar Frank Defays voor het eerst op de bank zat, maar de mannen van Vermant gingen ten onder aan overdreven veel goeie wil, maar onvoldoende scherpte in de zone van de waarheid. Moeskroen mocht zijn geliefkoosd counterspelletje spelen en met spelers als Olinga, Bolingi en Awoniyi is het daarvoor uitstekend gewapend. In de 24ste minuut werd het beloond voor die aanvalslust, maar het had daarvoor wel de hulp van W-B nodig. Aït Atmane nam te veel hooi op de vork op het middenveld en sterke beer Awoniyi strafte zijn balverlies door knap Rotariu te bedienen die de bal over Davy Roef krulde. Het wedstrijdbeeld bleef ook na de 1-0 ongewijzigd met een naar openingen zoekend W-B en een gevaarlijk counterend Moeskroen en het was maar goed voor de Waaslanders dat Roef zijn puike prestatie van tegen Club Brugge evenaarde of de ruststand had flink nadelig voor W-B uitgevallen. Moeskroen kreeg niet eens de kans om met een verdiende 1-0 te gaan rusten, want op slag van rust werd het, eerder verrassend, nog 1-1. Uitblinker Demir met een gemeten voorzet op het hoofd van Thelin en de Zweed met een geweldige buffelstoot voor de gelijkmaker. Eindelijk nog eens een veldgoal voor Thelin waardoor hij met 15 goals opnieuw in het bezit komt van de Gouden Stier. Kortrijksaan Chevalier heeft er ook 15 gemaakt, maar omdat Thelin meer goals buitenshuis maakte mag hij in geval van gelijk aantal gescoorde doelpunten de Gouden Stier claimen.

Ander spelbeeld in de tweede helft. Moeskroen had een tik gekregen van de late Beverse gelijkmaker en moest het commando aan de bezoekers laten. Grote kansen bleven uit, maar in de 65ste minuut gebeurde er iets dat elk Bevers supportershart heeft beroerd. Een onzichtbare Boljevic werd in de 63ste minuut vervangen door Floriano Vanzo die na een jaar of 2 blessureleed waarin hij door heel wat mensen uit de medische wereld werd afgeschreven voor profvoetbal, zijn wederoptrede kon maken. Flor stond amper 2 minuten op het veld toen Ampomah de bal ontfutselde, Mmaee aanspeelde die op zijn beurt Vanzo vond die via de voet van een Moeskroenspeler Bailly kansloos liet. Er was 2 weken geleden al het "moment de gloire" van Joachim Van Damme, maar wat moet dit een fantastisch gevoel geweest zijn voor Floriano !
En niet enkel voor hem hoor, want samen met Joachim zou Waasland-Beveren er met Vanzo wel eens 2 spelers/transfers kunnen bij hebben wiens comeback weinigen aan het begin van dit seizoen voor mogelijk hadden gehouden.
Geweldige wissel ook van Vermant natuurlijk, want naast zijn doelpunt zat Flor goed in de wedstrijd. Ampomah trapte nog eens hard op doel en Bailly moest de bal lossen, maar er was niemand van W-B gevolgd om de beslissing te forceren. Moeskroen bleef terecht geloven in het vermijden van een nederlaag en kwam enkele keren gevaarlijk opzetten. Een doelpunt van de ingevallen Godeau werd randje buitenspel afgekeurd, maar in de 88ste minuut schoot de eveneens ingevallen Amallah de verdiende 2-2 binnen. W-B begon aan een miniwanhoopsoffensief en Anbang vlamde bijna bal en Bailly in doel, maar het bleef bij een billijke puntendeling na een aangename partij voetbal die de supporters van Waasland-Beveren uiteraard liever minder spektaculair, maar met 3 gouden punten hadden afgesloten.

Naast Boljevic had ook Max Caufriez een bijzonder lastige avond, maar met Awoniyi als rechtstreekse tegenstander was dat geen schande. Er resteert W-B nog een sprankeltje hoop op een ticket voor play-off I en met nu nog slechts 3 matchen te gaan is en blijft dit een onwaarschijnlijk mooi sprookje. Als dat ticket er straks niet komt (en die kans is na zondagavond zeer reëel), heeft W-B alvast een seizoen gespeeld om te koesteren op meerdere vlakken.
En wat een debuut van Vermant ! Nu al zes wedstrijden onder zijn leiding ongeslagen, een serietje waarvan ik denk dat W-B het in eerste klasse niet eerder voor mekaar kreeg. Zaterdagavond komt Gent naar de Freethiel en speelt W-B zijn laatste troeven uit om alsnog een waterkans te behouden op de top6. Studiogast Yves Vanderhaeghe verklapte in Sports Late Night zondagavond dat hij bij het binnenkomen van de studio onmiddellijk had geïnformeerd naar hoeveel kaarten W-B in Moeskroen had gepakt aangezien er 4 spelers op scherp stonden. Helaas voor Vanderhaeghe kunnen deze 4 spelers zaterdag gewoon meespelen omdat ze braaf waren in Moeskroen.