StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat verstaat men onder de rol moeten lossen ?
De teneur maandag in de media en die werd eigenlijk al ingezet op zondagavond tijdens de uitzending van Sports Late Night, was dat Waasland-Beveren in de strijd om een play-off I-ticket de rol enigszins moest lossen. Nu klopt het wel dat met nog 9 punten te verdienen een kloof van 3 punten overbruggen zeer moeilijk wordt, rekening houdende vooral met onze tegenstanders (Gent en Genk thuis en uit Mechelen), maar laten we vooral focussen op het feit dat Waasland-Beveren met nog slechts 3 wedstrijden te gaan, nauwelijks 4 punten minder telt dan het nr5 Kortrijk.
Toch geweldig, niet ? Om het in wielertermen uit te drukken : men kan toch een fantastische koers rijden, maar de pech hebben geen spurter te zijn en op laats 9 of 10 finishen.
En om nog even in die terminologie verder te gaan, als men met een groepje van 6 naar de meet gaat is het zeker geen voordeel als laatste te moeten aangaan, maar het kan wel degelijk als de concurrentie mekaar zit te begluren en gaat rekenen. Het was overigens al langer duidelijk dat W-B, precies omdat het al te veel steken heeft laten vallen, een mirakel nodig had om alsnog bij de top6 te eindigen. Negen op negen pakken in de resterende 3 matchen zou zo'n mirakel zijn, maar laten we de tactiek van Vermant volgen die stelt dat wedstrijd per wedstrijd bekijken de beste strategie is.
Het wordt inderdaad zeer lastig, maar spreken over de rol moeten lossen na het zoveelste spektakelstuk in Moeskroen dat vorig weekend op 3 minuten na Standard nog in zijn greep had, vind ik nogal ongelukkig gekozen. Een team dat tot nu toe in 2018 nog niet heeft verloren verdient een iets vriendelijker manier van uitdrukken. Toen de vraag zondagavond aan Geert De Vlieger werd gesteld of W-B nu uitgeteld was voor de top6, sloeg hij de nagel op de kop door te stellen dat het al een wonder is dat de club die in de loop van het seizoen 3 sterkhouders en zijn trainer moest laten gaan, na 27 speeldagen wiskundig nog altijd kans maakt en daarin werd hij volmondig bijgetreden door Gent-coach Yves Vanderhaeghe die eveneens studiogast was in Sports Late Night.

* Weekenduitslagen in de lagere reeksen.
Yellow Blue leed in de tweede provinciale Oost-Vlaanderen een totaal onnodige nederlaag bij het nr2 van het klassement Doorslaar. Met een 1-1 halverwege was er geen vuiltje aan de lucht en toen Doorslaar op het uur met een mannetje minder verder moest hing een stunt in de lucht. YB creëerde enkele prima mogelijkheden, maar maakte kennis met de ongeschreven voetbalwet die zegt dat daarmee wel iets moet worden gedaan. Dat lieten de mannen van Patrick Geertsen na en in blessuretijd viel zoals zo vaak het doelpunt aan de andere kant. Yelow Blue is nu afgegleden naar een dertiende plaats, maar kan daaraan komend weekend iets doen wanneer rode lantaarn Zaffelare naar de Freethiel afzakt.
In de tweede amateurreeks A was er een zware 0-4 nederlaag voor Bornem tegen de buren van Londerzeel. Sint-Niklaas ging thuis onderuit tegen Boom (1-3) en Temse boekte een mooi resultaat door met 0-1 te gaan winnen in Harelbeke.

PVW.