StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Incident Seck-Harbaoui weer ter sprake in Extra Time.
Maandagavond in Extra Time had Franky Vanderelst de wedstrijd van Handy Harbaoui gekozen (Zulte-Waregem - Eupen) als moment van de week met aandacht natuurlijk voor de straffe comebak van ZW dat na een 0-2 achterstand alsnog met 3-2 aan het langste eind trok. Harbaoui speelde een goeie match en scoorde ook, maar moraal van het verhaal was dat hij normaal gezien vroeg in de wedstrijd uitgesloten had moeten worden (en dus geen goeie match en goal) na zijn wekelijkse gemene ellebogenwerk. En wederom werden de beelden opgedist van o.a. zijn aanslag op Seck tijdens W-B - Anderlecht, toen ook vroeg in de match. Was het maar bij dat ene moment van onrecht gebleven, want in de slotfase scoorden de Brusselaars uit een hoekschop die er geen was en werd een penalty op Thelin door de vingers gezien. Zuivere 3 punten ontnomen door de arbitrage en spijtig genoeg waren er dit seizoen nog een aantal vergelijkbaar ongelukkige situaties die bij de eindafrekening voor play-off I zwaar zullen doorwegen. Vaak wordt beweerd dat op het einde van het seizoen dit soort discutabele fases in balans liggen, maar het moment waarop deze zich voordoen (tijdstip in de match en de tussenstand op dat moment) spelen uiteraard ook een grote rol om als bepalend of niet bepalend te worden ervaren.

* Beloften verliezen thuis van Zulte-Waregem.
Maandagavond was Zulte-Waregem de tegenstander van Waasland-Beveren in de op Puyenbeke gespeelde beloftenwedstrijd. Het woordgebruik "beloftenwedstrijd" was wat deze match betreft een redelijk optimistische benadering, want zowel W-B als Zulte-Waregem deden beroep op nagenoeg allemaal A-kernspelers (zie opstelling van beide teams hierna met dank aan Kevin Van Ranst voor het doorspelen van de samenstelling).
De match kwam pas na een half uur goed op gang met een tweetal mogelijkheden voor Ndiaye die daarmee beter had moeten doen.
In de tweede helft ging het spel prima op-en-neer en waren het de bezoekers die even voor het uur op een 0-1 voorsprong kwamen na een licht toegekende strafschop door ongelukkig handspel van Niels De Schutter. W-B mocht aanspraak maken op een puntendeling, maar liet na efficiënter om te springen met de geboden kansen.
Volgende week maandag 26 februari om 19.30 uur staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma met ditmaal Moeskroen als tegenstander.

Opstelling Waasland-Beveren :
Goblet, De Schutter, Moren, Buatu, Van Damme, Schrijvers, Verburgh, Myny, Vanzo, Verstraeten en Ndiaye. Vervangingen :
60ste minuut Vanzo door Foulon en 80ste minuut Schrijvers door Sarr Malik.
Opstelling Zulte-Waregem :
Bansen, Baudry, Heylen, Leya Iseka, De Pauw, Walsh, Madu, Jensen, De Sart, saponjic en Bongonda.

PVW.