StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg EERVOL UITGESCHAKELD VOOR PLAY-OFF I.

Indien later vandaag de resultaten van Standard en Kortrijk zouden meevallen behoudt Waasland-Beveren nog een theoretische kans op de top6, maar die moet zowat even groot (in dit geval klein) zijn als de kans dat Lokeren zakt.
Net als vorige week in Moeskroen heeft Waasland-Beveren een zeer gunstige uitgangspositie in het wedstrijdslot uit handen gegeven en dat zal straks doorslaggevend zijn wanneer de tickets voor play-off I worden uitgedeeld.
Tien minuten voor affluiten zag het er naar uit dat W-B een opzittend Gent zou kunnen afhouden, maar het was ontegensprekelijk de impact van de Gentse wisselspelers die uiteindelijk het verschil maakten. En niet voor het eerst knelde daar misschien wel opnieuw het Beverse schoentje, want halverwege de tweede helft zaten enkele Waaslanders (Boljevic, Ampomah en Verstraete) door hun beste krachten heen, maar wachtte Vermant weer redelijk lang om in te grijpen. De Gentse huurling Louis Vestraete speelde een uitstekende eerste helft (soms op het randje), maar hij werd zelf ook flink aangepakt door zijn gewezen ploegmaats. Al bij al was dit Oost-Vlaamse treffen een zeer genietbare pot voetbal met elk team dat een helft voor zijn rekening nam, maar ondanks de sterke tweede helft van de Buffalo's liet Demir een uitstekende kans op de 2-0 liggen en was de wedstrijd op dat moment zeker gespeeld geweest.
Waasland-Beveren mag in ieder geval met opgeheven hoofd op de huidige campagne terugblikken en vaststellen dat vooral de jeugdige inbreng heeft geleid tot een schitterend seizoen, maar dat het misschien diezelfde jeugdige onervarenheid was die op de beslissende momenten punten heeft gekost. Tot slot : wel knap dat Gent toestond dat Louis Verstraete mocht opgesteld worden, want met Club Brugge zou dat niet het geval zijn geweest.
Vanaf nu wordt het dus onze sportieve plichten vervullen, want met wedstrijden tegen Genk en Mechelen staat er toch een en ander op het spel.
Geniet nu van het wedstrijdverslag dat we voor jullie vonden op de website van de Jupiler Pro League.

Patrick Van Wesemael.

Aa Gent wint in extremis van Waasland-Beveren.
Roman Yaremchuk heeft AA Gent in de 91ste minuut naar de overwinning geschoten. De spits rondde een nieuwe comeback af voor de Buffalo's, die alweer een slechte eerste helft speelden en op achtervolgen aangewezen waren. Waasland-Beveren mist een unieke kans om de Play-Off 1-hoop nieuw leven in te blazen.

Louis Verstraete startte bij Waasland-Beveren tegen zijn moederclub, waar Sigur Rosted zijn eerste basisplaats versierde. AA Gent liet zijn huurspeler dus wel spelen tegen hen, iets waar ze na een goed kwartier misschien al spijt van kregen. Want het was hij die Samuel Gigot de bal afsnoepte en de 1-0 op het hoofd van Isaac Kiese Thelin legde.

De Waaslanders zetten goed druk en brachten zoals steeds verzorgd voetbal. Bij Gent liep het net zoals vorige week tegen KV Mechelen stroever. De thuisploeg ging dan ook rusten met een verdiende voorsprong.

Thomas Foket probeerde met een stevige trap, de eerste tussen de palen voor Gent, de debatten te openen in de tweede helft. Brecht Dejaegere, Roman Yaremchuk en Franko Andrijasevic combineerden zich even later naar een grote kans, maar de gelijkmaker hobbelde naast. Louis Verstraete toonde zijn gretigheid door sneller op de bal te zijn dan Samuel Gigot en zijn schot maar nipt naast te mikken.

Het spelniveau van Gent steeg, Yves Vanderhaeghe bracht Yuya Kubo en publiekslieveling Giorgi Chakvetadze. Erdin Demir kreeg een uitstekende kans op de 2-0, maar de linksachter mikte voorlangs. De kansen volgden elkaar steeds sneller op. Eerst wrong invaller Mamadou Sylla zich tussen twee verdedigers om bijna de 1-1 binnen te frommelen, even later duwde Davy Roef die andere invaller Kubo's schot over doel.

Het was uiteindelijk Dylan Bronn die met een mooie kopbal de ban brak voor de Buffalo's. Een prangende slotfase kondigde zich aan, want ook Waasland-Beveren wilde de drie punten niet opgeven. Chakvetadze deed de Waaslanders echter de das om met een panklare assist voor Yaremchuk. Die tikte de 1-2 ongenadig tegen de netten. Een nieuwe comeback voor AA Gent, een eerste nederlaag voor Waasland-Beveren in 2018.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT van de match

De 1-2 van Yaremchuk rondde een mooie wedstrijd af. De spits bezorgt zijn team drie punten, terwijl het weer een slechte eerste helft afwerkte.
de MAN van de match
De Pro League werkt dan wel aan een systeem waarbij huurspelers sowieso mogen spelen tegen hun moederclub, maar Louis Verstraete bewees waarom sommige teams er niet happig op zijn. De middenvelder was sterk in de duels, recuperatie en was met een assist beslissend. Gretige wedstrijd van de jongeling, die een nipte MOTM-award kreeg ten nadele van Davy Roef.
onze MENING over de match
AA Gent is een diesel. Na een dramatische eerste helft op Eupen en een herhaling deze week is de eerste drie kwartier van een wedstrijd niet voor de Buffalo's, blijkbaar. Maar ze slagen er wel in om sterk terug te keren in de volgde drie kwartier. Waasland-Beveren verliest de strijd om Play-Off 1, maar mag zich één van de mooist voetballende ploegen noemen en daarbij stevig op de borst kloppen van trots.

Door Laurens Van Heuverswijn