StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Waterkansje blijft.
Na het verrassende verlies van Kortrijk zondagavond tegen Zulte-Waregem en de puntendeling tussen Standard en Club Brugge, blijft er een theoretisch waterkansje voor W-B op de top6.
Dit weekend bracht de bevestiging dat Genk met 41 punten veruit de beste papieren heeft met het oog op een ticket voor play-off I, maar met nog 6 punten te verdienen in de reguliere competitie kan het zich nu zaterdag geen avondwandeling veroorloven op de Freethiel.
Kortrijk zit met 39 punten en ondanks de gevoelige thuisnederlaag tegen Zulte-Waregem, ook nog altijd goed voor het tweede ticket, maar moet naar Jan Breydel waar men al veel te lang wacht op een nieuwe overwinning en dus een lastige uitwedstrijd voor de Kerels.
Standard en Antwerp zitten met 38 punten Kortrijk op de hielen, maar krijgen met respectievelijk Mechelen en Eupen twee ploegen op bezoek die in een bikkelharde behoudsstrijd zijn verwikkeld.
STVV staat met 36 punten een plaatsje boven W-B dat er 35 heeft, maar Sint-Truiden trekt naar Charleroi waar men alles in het werk zal stellen om de tweede plaats te behouden.
Waasland-Beveren bezet een bijna kansloze tiende plaats, maar zou mits winst tegen Rc Genk en een punten morsende concurrentie enkele plaatsjes kunnen opschuiven zodat de laatste speeldag wel eens razend spannend zou kunnen worden, maar dat programma houden we voor volgende week. Feit is dat W-B alleen al de 2 laatste speeldagen (Moeskroen en Gent) telkens in de slotfase zijn kansen op play-off I op een ongelukkige manier verprutste en laat de top6 geen doel vooraf zijn geweest, stilaan zou deze groep toch voldoende ervaring moeten verzameld hebben om bepaalde prangende fasen door te spartelen. Op zichzelf is 4 punten goed maken (het verschil met Kortrijk) geen onmogleijke opdracht, maar probleem is dat er meerdere kapers op de kust zijn en die allemaal verrassen is waarschijnlijk een te optimistische verwachting.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue Eskabee deed zondag wat het moest doen door na een moeizame eerste helft in het vierde kwartier het verschil te maken tegen rode lantaarn Zaffelare. Het staat nu op de elfde plaats, maar met slechts 2 punten bonus op een degradatieplaats. Komend weekend kan het verder werken aan een beter klassement in de zespuntenwedstrijd op het veld van Heikant-Zele.
Zondag stonden aan de Schoolstraat Temse en Sint-Niklaas tegenover mekaar. Het werd 0-2 voor de Klaasjes die echt aan een prima seizoen bezig zijn.
Bornem had een mooi aandeel in een spektaculaire wedstrijd op het veld van Rc Gent, maar ik veronderstel dat trainer Robby Buyens liever had gezien dat zijn ploeg met punten naar Klein-Brabant was teruggekeerd dan met schouderklopjes (3-2 verlies).

PVW.