StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vroeg charmeoffensief van Philippe Clement ?
Zelf heb ik het niet gelezen, maar in het weekend is er in de media een interview verschenen met Philippe Clement waarin hij de wens uitdrukt dat Genk en Waasland-Beveren een ticket voor play-off I zouden pakken. Zou dat gemeend zijn of eerder een sterk tactisch mannoeuver met de bedoeling het klimaat voor zaterdag wanneer Clement met Genk naar de Freethiel afzakt, gunstig te stemmen ? Waasland-Beveren heeft niet meer dan een verhakkelde strohalm in handen om zich aan vast te klampen bij de top6 te eindigen en wie durft daar geld op verwedden, maar dat het zijn huid zaterdag duur zal verkopen, daar ga ik wel van uit. De start van Clement bij Genk was allesbehalve overtuigend, net zoals die van Seck, maar ondertussen krijgt Philippe zijn Genkse zaakjes steeds beter voor mekaar met afgelopen vrijdag nog een klinkende 4-0 tegen Antwerp. Ik zal de manier waarop hij Waasland-Beveren heeft verlaten nooit of te nimmer accepteren voor iemand met zijn klasse, maar dat hem al op zeer korte termijn een mooie toekomst wacht, staat wat mij betreft als een paal boven water. Dat merkt men aan meerdere dingen zoals bv. weer het beste boven halen in de weergaloze voetballer Pozuelo en die hadden ze in Genk al geruime tijd niet meer gezien. Dat Philippe over een bijzonder getalenteerde spelerskern beschikt, bewijst het feit dat Siebe Schryvers waarvan men in Beveren dacht (Siebe was er zelf ook van overtuigd) dat hij het bij zijn terugkeer zou gaan maken in de Crystal-Arena, voorlopig tevreden moet zijn met een invallersstatuut en dat is geen prettig vooruitzicht wetende dat er nog een aantal afwezigen zijn.
En goeie trainers hebben het geluk aan hun kant natuurlijk, want zeg nu zelf : met je nieuwe club 2 bekerwedstrijden spelen, daarvan er één verliezen en toch al meteen in de bekerfinale staan, wie doet hem dat na ???
Ook voor Seck kan het niet meer stuk. Een of 2 moeilijke wedstrijden gehad meteen na zijn overstap en dat is niet meer dan logisch, maar inmidels nog nauwelijks weg te denken op het Genkse middenveld en al gescoord. Genk heeft zich voor een soldenprijsje in de bekerfinale en haast zeker de top6 gekocht en dat hadden aan de winterstop weinigen voor mogelijk geacht durf ik veronderstellen.

PVW.