Na de 0-1 nederlaag van Waasland-Beveren zaterdagavond tegen Genk (de tweede thuisnederlaag op rij en tevens de tweede verliespartij onder leiding van Sven Vermant), vielen gisterenavond 2 beslissingen op de Freethiel, maar echte verrassingen waren het nu ook weer niet. Waasland-Beveren is na een schitterend seizoen definitief uitgeteld voor play-off I en daar had zelfs winst tegen Genk niet zoveel meer aan veranderd. Er moet de Limburgers al rampspoed overkomen indien het buiten de top6 wil vallen. En verder was de wedstrijd van zaterdagavond een copy van de wedstrijden tegen Gent, Moeskroen (en zo zou ik nog even kunnen doorgaan) : voetballend niet de mindere van de tegenstander, maar ondanks de aanwezigheid van de Gouden Stier Isaac Kiese Thelin, toch te weinig efficiënt en vooral tegen ploegen als Gent en Genk betaalt men dat cash. Een voorlopige elfde plaats in het klassement (een twaalfde is reëel wanneer Zulte-Waregem volgende week punten zou oogsten op Daknam) is al bij al een veel te magere beloning voor de kwaliteit die Waasland-Beveren dit seizoen bracht. Over de mogelijke oorzaken zullen we het de komende dagen ongetwijfeld nog uitgebreid hebben, maar laat ons vooral hopen dat het bestuur hieruit de nodige positieve lessen zal trekken. De wedstrijd tegen Genk werd na rust beslist met een kopbaldoelpunt van Omar Colley op hoekschop en tegengoals incasseren op stilstaande fases overkwam ons dit seizoen wel eens vaker. Mogelijks cruciaal voor de wedstrijd gisteren was het niet trekken van rood door scheidsrechter Laforge na ongeveer een half uur spelen voor een fout op Olivier Myny. Een strafschop was het niet, maar de strengste sanctie was zeker gerechtvaardigd. In elke helft kreeg Thelin een prima kans om W-B op voorsprong te brengen, maar dat gebeurde niet. De bezoekers uit Genk kwamen aan iets meer mogelijkheden, maar Davy Roef bevestigde tegen Genk zijn stijgende vorm van de laatste weken, maar was in de 69ste minuut kansloos op de staalharde kopbal van Colley.
Lees hierna het wedstrijdverslag van W-B - Genk dat we voor jullie vonden op de website van de Jupiler Pro League.

GENK WINT MET KLEINSTE VERSCHIL TEGEN WAASLAND-BEVEREN.

KRC Genk lijkt zo goed als zeker van de Jupiler Pro League Play-Off 1. De ploeg van Clement won met 0-1 op het veld van Waasland-Beveren. In het slot moest Genk nog even met tien man voort.

In de openingsfase eiste Waasland-Beveren het balbezit op, maar de beste kansen waren wel voor de bezoekers. Roef moest tot tweemaal toe ingrijpen op pogingen van Ndongala en Karelis. Even later zag de doelman een kopbal van Colley over zijn doel vliegen.

Gaandeweg de eerste helft herstelde Waasland-Beveren het evenwicht. De thuisploeg zette het overwicht ook om in doelkansen. Thelin werd prima in het straatje gestuurd. De Zweed probeerde de bal over Vukovic te liften, maar de doelman redde met één hand.

Na de pauze was de eerste kans voor de thuisploeg. Ampomah flitste voorbij Mata, maar zijn schot werd gepareerd door Vukovic. In de herneming scoorde Myny bijna met een gelukje. Aan de overkant belandde een voorzet net niet tot bij Buffel.

Genk dreigde nadien vooral op hoekschoppen. De eerste waarschuwing van Seck vloog nog naast het doel van Roef, maar bij de tweede kans was het wel raak. Malinovskyi schilderde de bal perfect op het hoofd van Colley, die met een gemeten kopbal voor 0-1 zorgde.

Waasland-Beveren moest aanvallen, maar de thuisploeg kreeg amper een kans bij elkaar gevoetbald. In het slot moest Genk nog met tien man voort na een tweede gele kaart voor Mata. Het leverde slechts één grote kans voor Waasland-Beveren op, maar Thelin kopte een half metertje naast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT van de match
Het doelpunt van Colley. Gaandeweg de wedstrijd merkte je dat de ploeg die op voorsprong zou komen, ook zou winnen. Het doelpunt van Colley bleek van goudwaarde.
de MAN van de match
Aidoo. De verdediger was een rots in de branding bij Genk. Hij speelde een zeer sterke wedstrijd.
onze MENING over de match
De wedstrijd was goed in evenwicht. Na de pauze nam Genk licht de overhand en creëerde Waasland-Beveren amper nog kansen.