StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Groot voetbalcontrast in het Waasland, maar niet in punten en plaatsen.
Wat is voetbal toch een raar spelletje. Een seizoen lang is Waasland-Beveren bewierookt geweest voor zijn dominant, aanvallend en zeer aantrekkelijk voetbal. Het resultaat bleef niet uit, want zowel de punten als de supporters volgden. In Moeskroen twee weken geleden kregen in blessuretijd onze kansen op een ticket voor play-off I een flinke deuk, maar tot speeldag 29 (dit weekend dus) was er nog altijd een waterkansje op de top6, uiteraard gebaseerd op het falen van de concurrentie, maar het was er wel en dat zegt veel over welk schitterend seizoen Waasland-Beveren speelde.
Dat er de laatste weken een kleine terugval is gekomen zou eigenlijk weinigen mogen verbazen.
Ik hoor hier en daar dat Sven Vermant wat onder vuur ligt, vooral omwille van zijn late (vaak te late) vervangingen, maar wie zou het aangedurfd hebben om de fakkel van Clement over te nemen ? Laten we niet vergeten dat de voornaamste beweegrede van Philippe om in december W-B te verlaten, NIET ALLEEN geld is geweest, maar wel de wetenschap was dat Morioka een opstapclausule in zijn contract had en Seck na dit seizoen gratis en voor niks kon vertrekken en hij wel inzag dat het bestuur niet weigerachtig zou staan tegenover een mooie deal om hierop te anticiperen.
De spelersgroep heeft dus een gevoelige kwaliteitstik gekregen en vroeg of laat draagt men daarvan de gevolgen. Dat Vermant het over een iets andere boeg (meer behoudende) gooit lijkt mij dan ook logisch gezien hij minder vernuft in het geval van Morioka en minder kopbalkracht in het geval van Seck, in zijn groep heeft. Wordt zeker nog vervolgd, maar even terug naar dat groot voetbalcontrast in het Waasland. Ik heb de supporters van Lokeren in mijn onmiddellijke omgeving dit seizoen steen en been horen klagen dat het niet goed (zeg maar slecht was), ondanks het aantrekken van een coach die een garantie leek op succes Peter Maes. Waar W-B op speeldag 29 nog een waterkansje had op de top6, moest Lokeren tot diezelfde speeldag bang afwachten en hopen dat Eupen en Mechelen dit weekend niet zouden stunten. Lokeren nam het heft in eigen hand en won in Moeskroen, maar door het verlies van Eupen en Mechelen was het zelfs met een nederlaag in Moeskroen gered. Daardoor zou het zondag best kunnen dat W-B (iedereen gaat er van uit dat het verliest in Mechelen), nog wordt voorbij gestoken in de rangschikking door Zulte-Waregem indien dat op Daknam wint, of lokeren dat op één puntje strandt van W-B indien de mannen van Maes die van Dury aftroeven. Toegegeven, zo'n klein verschil na een totaal uiteenlopend seizoen van beide clubs, wat kan daar de verklaring voor zijn ? Nivelering van de JPL ?

* Weekendresultaten in de lagere reeksen.
In de tweede amateurreeks A leed Bornem een zeer gevoelige thuisnederlaag tegen rechtstreeks concurrent Pepingen (2-3). Gelukkig verloor ook de derde hond die betrokken is in het degradatiespel (Torhout), maar zoals vanaf de competitiestart werd gevreesd wordt het een moeilijk verhaal voor de Klein-Brabanders en hun coach Robby Buyens om het behoud te bevestigen.
Ook de buren uit Temse verloren, zwaar zelfs met 3-0 Bij Mandel United.
Alweer een positieve uitzondering dit weekend vormde Sint-Niklaas dat knap ging winnen bij ST-Eloois-Winkel.
In de tweede provinciale Oost-Vlaanderen kon Yellow Blue in het licht van reeksbehoud goeie zaken doen mits puntenwinst op het veld van Heikant-Zele. Aan de rust zag het er met een 1-2 voorsprong nog prima uit, maar de 4-2 eindstand laat vermoeden dat de tweede helft van een minder niveau was.
Volgende week wacht YB op de Freethiel een nieuwe zespuntenmatch met dan Meldert als tegenstander en dat telt evenveel punten als de mannen van Patrick Geertsen die dus op een gedeelde dertiende plaats staan in de rangschikking met amper twee punten boven de degradatiestreep.

PVW.