StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Roef moet voor 15 maart knoop doorhakken.
Het ziet er naar uit dat Davy Roef de sleutel in eigen handen heeft voor wat zijn nabije voetbaltoekomst betreft. Waasland-Beveren is op de hoogte van het prijskaartje dat aan Davy kleeft, maar de club heeft de doelman gevraagd om ten laatste tegen 15 maart zijn voorkeur kenbaar te maken. Roef liet zich na de winterstop enkele keren betrappen op individuele fouten die ook punten hebben gekost, maar het positieve hieraan was dat hij zich daarvan heel goed bewust was en dat is de beste manier om van fouten te leren. Dat bewustzijn en wie weet het feit dat hij stilaan meer zicht krijgt op die toekomst, maakte dat Davy de voorbije weken een steeds beter niveau haalde.
Daarenboven was die onregelmatigheid perfect te verklaren omdat hij als jonge doelman de voorbije jaren, ondanks de vele talenten die hem worden toegemeten, vaker op de bank zat dan in doel stond en dat vertraagt voor een jonge voetballer onmiskenbaar zijn ontwikkeling.
Ondertussen komt er maar geen schot in de onderhandelingen met Erdin Demir en die zijn ook niet meer te verwachten. Waasland-Beveren deed de Zweed een mooi en langdurig voorstel dat hij moeiteloos naast zich blijft neerleggen en dat terwijl men zich in Waregem sterk maakt dat Demir volgend seizoen de kleuren van Essevee zal verdedigen. Zou jammer zijn natuurlijk, want Erdin heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een schitterende linksachter die met zijn offensieve bevliegingen een belangrijke bijdrage mag opeisen aan het voorbije productieve seizoen van W-B.

* Beloften onderuit in Kortrijk.
Maandagavond heeft een piepjonge beloftenploeg (Matthias Janssens en Maxim Nijs waren de 2 enige A-kernspelers, maar er zaten ook 2 U17-jongens in de selectie) met 3-1 verloren in Kortrijk. Beide ploegen waren aan mekaar gewaagd, maar het was de thuisploeg die met 1-0 mocht gaan rusten. De partij haalde geen goed niveau, maar via Sarr Malik kon W-B kort na rust de score in evenwicht brengen. Lang konden de bezoekers niet genieten van die gelijke stand, want het werd al snel 2-1. In wat men met wat zin voor verbeelding een slotoffensief zou kunnen noemen, liepen de mannen van Yves Vandriessche op een fatale counter (3-1 eindstand).
Volgende week maandag is er een nieuwe uitwedstrijd, ditmaal op de Bosuil.

PVW.