StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Omdat zowel sportief managers als interviewers hun meerdere moeten erkennen wanneer de griep een aanval inzet, hebben jullie deze rubriek enkele weken moeten missen, maar vandaag pikken we met onze sportief manager Danny De Maesschalck in op de actualiteit van deze week.
Met welke ingesteldheid stapt W-B zondagmiddag op de bus met bestemming Mechelen, want er is de voorbije dagen en weken redelijk wat gefantaseerd over de goeie verstandhouding tussen KV en W-B, een gebaar van goodwill voor bewezen diensten en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Danny : "Het is de bedoeling om die wedstrijd, net zoals de 29 voorgaande matchen, proberen te winnen. Het is een retorische vraag wanneer men aan de entourage van W-B zou voorleggen aan welke verplaatsing zij de voorkeur geven, maar daar rekening mee houden is uit den boze. Wij gaan trachten in Mechelen ons ding te doen en dat is met winst terugkeren naar Beveren."

Bovendien, los van de goeie verstandhouding tussen beide clubs en de vaak geciteerde schitterende dienst van KV een paar jaar geleden op het veld van Cercle, hebben we hier te maken met profspelers waarvan er hoogstens een paar bij Waasland-Beveren speelden toen die bewuste match in Brugge tegelijkertijd werd afgewerkt met W-B - Lokeren.
Danny : "Over die bewezen dienst van Mechelen heb ik zo mijn mening. Het was een flagrante misser van een grensrechter die Mechelen en W-B op dat moment goed uitkwam. Zulke uitspraken gaan vlug een eigen leven leiden, maar als die man zijn werk goed doet die bewuste dag keert KV niet meer terug in de wedstrijd met kwalijke gevolgen voor W-B. Neem van mij aan dat Mechelen niet naar Cercle is vertrokken met de bedoeling om Beveren te helpen, maar wel om een winstpremie op te strijken en ook dat is het opzet van W-B morgen in Mechelen."

Zondag wordt de reguliere competitie afgesloten en is play-off II de volgende uitdaging. Is het mislopen van play-off I toch een ontgoocheling of was het te hoog gegrepen ?
Danny : "Natuurlijk is dat een teleurstelling omdat we zo lang in koers waren voor de top6. Dat de wedstrijden tegen Moeskroen en Gent in de absolute slotfase uit handen werden gegeven was een pijnlijke zaak. Het verschil met de ploegen die boven ons zijn geëindigd is dat we geen 2 punten te veel hebben gekregen en beter moesten zijn dan de tegenstander om een wedstrijd te winnen. Wie de top6 ambieert moet ook eens matchen kunnen winnen waarin de tegenstander beter was en daarin zijn wij tekort geschoten."

Is dat een gebrek aan efficiëntie of rendement ?
Danny : "Heeft uiteraard te maken met bepaalde kwaliteiten, maar de voornaamste oorzaak is dat deze groep al meerdere jaren in een degradatieomgeving vertoeft en die brengt een ander soort druk mee. Dit jaar werd er goed voetbal gespeeld en heeft de selectie veel aandacht gekregen en dat is een andere manier van omgaan met zaken. Het zijn dikwijls maar kleine percentages, maar die maken vaak het verschil en horen bij een groeiproces."

Waar is het misgelopen of was het eerder een optelsom ?
Danny : "Het is inderdaad een optelsom geweest en we hebben maar zelden meer gekregen dan ons toekwam. Anderzijds moet er wel de fierheid zijn over een seizoen dat op heel wat vlakken positief is verlopen. Veel goeie wedstrijden gespeeld en dito beleving."

En wat een vreemd contrast in het Waasland, want W-B werd voortdurend bewierookt, terwijl het kommer en kwel was bij de Lokerse buren, maar zij zitten ons in de eindstand wel op de hielen.
Danny : "Heeft een stukje te maken met nivelering, maar wat zij wel prima beheersen is een degelijke organisatie neerzetten waarmee men al eens een 0-1 of 1-0 over de streep kan trekken. Dat gaat dikwijls ten koste van de kwaliteit van het spel, maar dat is onze ploeg niet gegeven omdat we spelers hebben met andere kwaliteiten. Als W-B met 9 man in de 16 gaat spelen krijgen we nog tegengoals binnen. Lokeren is in staat wedstrijden te winnen als onderliggende partij, maar dat kan ook een kwestie zijn van de groep laten spelen volgens zijn kwaliteiten."

Hoe anders zal de spelersgroep van volgend jaar er uitzien ?
Danny : "Dat kan inderdaad een slok op een borrel schelen, want een aantal spelers zijn gehuurd en we hebben er onderweg al enkele verloren. Bovendien is er blijvende interesse voor jongens die nog een doorlopend contract hebben waardoor de kans reëel is dat de groep die aan het volgend seizoen zal beginnen een metamorfose heeft ondergaan. "

Verlaten Thelin, Anbang en Demir met zekerheid de club ?
Danny : "Voor Thelin is dat zeker het geval en Erdin laat voorlopig een voorstel tot contractverlenging aan zich voorbijgaan. Voor Anbang wordt volop gewerkt aan een oplossing, maar over de afloop valt geen zinnig woord te zeggen. Hij is tevreden bij W-B en dat is ook met Demir het geval, maar op een gegeven moment maakt die sympathie plaats voor de portemonnee. Bij een voetballer die 2 tot 3 keer meer kan verdienen op een ander verdwijnt sentiment als sneeuw voor de zon."

Er is behoorlijk wat geld binnen gekomen in de loop van het seizoen bij W-B. Ervaren jullie dat als een handicap bij de onderhandelingen met spelers ?
Danny : "Toch niet. Het is eerder een wapen om spelers te overtuigen de stap te zetten met behoud op doorgroeimogelijkheden elders. Niet vergeten dat er heel wat spelers op de markt zijn die moeilijk een club vinden en dan helpt belachelijke bedragen vragen daarbij niet."

Met welke ambitie start W-B in play-off II ?
Danny : "Een dubbele. Zo hoog mogelijk eindigen en qua voetbal de lijn doortrekken van de reguliere competitie waardoor er voor de fans ook wat te beleven valt in po2. Daarnaast moet het de bedoeling zijn om jongens die minder hebben gespeeld dit seizoen meer kansen te geven (Verstraete, Foulon, Van Damme, Moren enz.) het is ook met de coach doorgesproken om geen zeven jongens tegelijkertijd voor de leeuwen te gooien, want dan is resultaat halen zeer lastig."

Zie je gasten tijdens po2 van binnekort in de voetsporen treden van Boljevic en Ampomah die vorig seizoen kleur gaven aan onze play-off II ?
Danny : "Dat is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat Louis Verstraete daartoe in staat moet zijn en laat ons hopen dat Cheriff Ndiaye ons na 10 speeldagen een positieive evaluatie kan voorleggen."

Wat vond je van Myny zaterdag ?
Danny : "Zeer aanwezig in de eerste helft met de hem eigen afwisseling in efficiëntie. Hij zakte wat weg in de tweede helft, maar dat is vrij logisch voor iemand die zo weinig heeft gespeeld, maar algemeen genomen was zijn terugkeer zeer positief."

Patrick Van Wesemael.