StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Toelichting bij de indeling groep play-off II.
Morgen gaan we wat dieper in op de samenstelling van de kalender van po2, maar vandaag geven we onze mening over de samenstelling er van. Met Kortrijk, Zulte-Waregem, Moeskroen, OHL en Lierse staan er alvast geen stadion vullende affiches op het programma, wat met Lokeren, Beerschot en Antwerp wel het geval was geweest. Anderzijds zullen de ordediensten en de supporter die met vrouw en kind een avondje Freethiel in petto heeft, opgelucht adem halen.
Op sportief vlak zit het wel prima, want Kortrijk is wat mij betreft de ploeg die alleen al omwille van zijn fantastische remonte en nipt mislopen van de bekerfinale, het etiket "seizoensrevelatie" mag opkleven.
Zulte-Waregem is een ploeg die altijd wil voetballen en dat ook prima kan en dus zijn het meestal aangename wedstrijden wanneer de mannnen van Dury betrokken zijn.
Met Moeskroen kan het altijd alle kanten op, zelfs in het slotkwartier als het moet.
Lierse en OHL zijn ploegen die voor een stunt kunnen zorgen, niet in het eindklassement van play-off II, maar daarmee wel invloed kunnen hebben op dat eindklassement. Veel hangt natuurlijk af van de kalender die maandag werd samengesteld en daarop komen we woensdag terug.

* Het kan soms snel de verkeerde kant op gaan !
Na de kansloze 2-0 in Mechelen zondagnamiddag en het afsluiten van de reguliere competitie, is het tijd om een korte tussenbalans (er volgt hopelijk nog een interessante play-off II) op te maken.
Qua voetbal en beleving was dit een ongekend positief seizoen in het nog prille bestaan van de fusieclub Waasland-Beveren. De Freethiel was meermaals goed gevuld en zelfs enkele keren zo goed als uitverkocht en we moeten hopen dat de club dit signaal oppikt met het oog op volgend seizoen. Het was immers nog een onbekend gegeven hoe de Freethiel zou reageren op mooie resultaten en dito voetbal, maar dat antwoord hebben de supporters klaar en duidelijk gegeven. De 35 punten en twaalfde plaats in de eindstand zijn niet in balans met het spektakelgehalte dat W-B het grootste gedeelte van het seizoen bracht, maar het is natuurlijk niet zo ver zoeken naar oorzaken. In het leven is het vaak een kwestie van keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen voor die keuzes en er vol voor gaan en dat is in het voetbal niet anders. Op dat vlak heeft het bestuur gegokt zoals een doelman die twijfelt tussen uitkomen of blijven staan en dat loopt wel vaker verkeerd af. Het zag er lang naar uit dat de vooropgestelde doelstelling van een tiende plaats (zelfs na de verkoop van Zinho Gano) te bescheiden was met het beschikbare potentieel. Wanneer echter en ondanks de belofte om tijdens de winterstop de transferpoort hermetisch af te sluiten, men daarop terugkomt en uit financiële overwegingen spelers als Seck en Morioka die nog een doorlopende verbintenis hadden toch laat vertrekken, is het nogal gemakkelijk van de club om ontgoocheld te zijn in het mislopen van play-off I. Met minder kwaliteit is po1 halen ijdele hoop en aan die zekerheid ontsnapt Waasland-Beveren niet. Het mag een klein wonder heten dat Sven Vermant er zo lang in geslaagd is (het werd in de media bijna een item) om de eerste nederlaag af te wenden, maar aan spelers op de toppen van hun tenen laten lopen, komt eerder vroeg dan laat een eind. Leuk weetje : wie dit seizoen alle competitiewedstrijden van Waasland-Beveren bijwoonde/zag kreeg met 101 goals echt wel waar voor zijn centen. Helaas werd er net eentje meer gemaakt door de tegenpartij (50 voor, 51 tegen), maar met gemiddeld iets meer dan 3 goals per wedstrijd waarbij W-B betrokken is, zou ik als voetballiefhebber nu play-off II voor de deur staat wel weten voor welke match een ticket aan te schaffen.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Het was niet alleen voor Waasland-Beveren een vervelend weekend (alles is relatief natuurlijk als we het vanuit het Mechelse standpunt bekijken), maar ook de ploegen die we hier wekelijks volgen kregen er van langs of brachten niet wat vooraf werd verhoopt.
In de tweede provinciale Oost-Vlaanderen kwam Yellow Blue op de Freethiel niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen concurrent Meldert. Die stand was al aan de rust bereikt, ondanks het feit dat de thuisploeg kort voor de thee een strafschop niet wist te benutten. In de tweede helft werden enkele prima kansen verkwanseld met nieuw puntenverlies als gevolg. Volgend weekend trekt YB naar Moerbeke dat voorlaatste staat met amper 2 punten minder dan Yellow Blue.
Voor Bornem zit het verhaal van de tweede amateurreeks er op na een kansloze (althans afgaande op de cijfers) 3-0 nederlaag bij het eveneeens laag geklasseerde Torhout.
Dit is het bewijs dat een ploeg liefst bij de competitiestart grotendeels is gevormd.
Het nipte behoud vorig seizoen was een waarschuwing, maar meer nog een vergiftigd geschenk.
Maar ook in Temse hebben ze inmiddels door dat trainerswissels soms heel snel zijn uitgewerkt na de 2-3 nederlaag tegen St.-Eloois-Winkel.
Sint-Niklaas dat wel uitstekend op dreef was de laatste weken, ging zaterdag zwaar onderuit tegen Westhoek (0-3).

PVW.