StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat moet met gemengde gevoelens geweest zijn.
Joachim Van Damme zou (zo durf ik toch veronderstellen) geld geven voor elke minuut die hij de resterende wedstrijden tussen de lijnen zou staan, maar afgelopen zondag bij zijn ex-club in Mechelen was dat waarschijnlijk met een heel dubbel gevoel. Na zijn fantastische remonte voelt wedstrijdgras voor Joachim aan als het winnen van het groot lot, maar het schouwspel zondag als direct betrokken partij van de club die hem een aantal jaren geleden naar Mechelen haalde, moet een wrange nasmaak hebben gegeven. Op de nieuwjaarsreceptie van de Supportersfederatie waar Van Damme de gast was, vroeg ik hem nog of KV in het afsluiten van zijn dossier beter had kunnnen doen, maar Jo benadrukte dat KV op geen enkel vlak iets te verwijten viel.

* Kalender play-off II.
Op zaterdag 31 maart om 18 uur mag Waasland-Beveren zijn po2 aftrappen in het Kortrijkse Guldensporenstadion. Op speeldag 10 (in principe de laatste van het seizoen, maar laat ons hopen van niet), komt datzelfde Kortrijk op vrijdag 18 mei naar de Freethiel en het zou prettig zijn mocht de inzet van deze match groepswinst opleveren. Indien W-B echt de bedoeling heeft om iets te maken van play-off II, valt de volgorde van de wedstrijden best mee, want op speeldag 2 krijgen de mannen van Sven Vermant die andere gegadigde voor groepswinst over de vloer, nl. Zulte-Waregem. Met bv. een 4 op 6 als opener is de komst van OHL naar Beveren op speeldag 3 in dat geval een leuke affiche, maar dit alles natuurlijk in de veronderstelling dat we op 31 maart sneller wakker zijn dan in de competitiewedstrijd van dit seizoen in Kortrijk toen het binnen het kwartier al 2-0 stond.
Op de loting zullen we het alvast niet moeten steken wanneer het verkeerd loopt, maar er is natuurlijk een keerzijde aan deze medaille. Starten met een 0 of 1 op 6 zou een regelrechte ramp zijn met dan nog 8 totaal overbodige matchen voor de boeg, veel gemopper en allesbehalve goeie reclame met het oog op de abonnementenverkoop en dat zou toch bijzonder jammer zijn na een seizoen waarin er zoveel te beleven viel op de Freethiel.

PVW.