StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY, DEEL1.

In een met emoties beladen partij heeft Waasland-Beveren vorige zondag na een 2-0 nederlaag in Mechelen, een punt gezet achter de reguliere competitie. Sportieve plicht volbracht in het Afas-stadion, maar daarmee is ook alles gezegd, zo legde ik voor aan sportief manager Danny De Maeschalck.
Danny : "Ik ben inderdaad ontgoocheld over wat we hebben gebracht in Mechelen. Op balbezit gespeeld, maar dat heeft slechts één deftige kans opgeleverd en dat terwijl naast de 2 goals van KV nog een redelijk aantal mogelijkheden voor de thuisploeg werden toegestaan. Roef was de enige die present tekende en alle anderen zijn onder hun niveau gebleven."

Logisch gezien de context waarin deze wedstrijd werd gespeeld ?
Danny : "Achter dat excuus mag W-B zich niet verschuilen. Dat KV in de eerste helft overmand door de stress en de omstandigheden op twee gedachten hinkte (zoeken naar een belangrijke vroege voorsprong, maar ook een tegengoal vermijden) is niet meer dan logisch, maar in offensief opzicht heeft W-B voetballend veel te weinig gebracht in verhouding tot het balbezit."

Wat is je mening over de samenstelling van de groep waarin W-B werd ondergebracht in play-off II ?
Danny : "Niet super interessant en dan heb ik het niet over het niveau van onze tegenstanders, maar over het mislopen van ploegen als Lokeren, Beerschot en Antwerp omdat die duels voor de supporters meer kleur zouden geven aan de vaak grijze middelmaat van wedstrijden in play-off II. Sportief zijn Kortrijk en Zulte-Waregem aantrekkelijke tegenstanders, maar het is altijd lastig inschatten met welke ambitie zij de play-offs ingaan en of zij hun betere vorm van de voorbije weken kunne doortrekken."

Van spelers als Demir en Jans wordt verondersteld dat zij de club zullen verlaten. Het zijn jongens die 100 of meer matchen voor W-B hebben gespeeld en dit soort clubspelers zijn een bijna uitgestorven ras geworden. Moet de club daar toch geen bijzondere inspanning voor doen ?
Danny : "Dat is puur een kwestie van geld. Jans ligt nog onder contract, maar bij Erdin is het vrschil zo groot dat we daarop onmogelijk kunnen ingaan."

Hebben we zo'n grote achterstand dat we niet eens kunnen wedijveren met ploegen als Zulte-Waregem voor zeer degelijke backs (maar ook niet meer dan dat) ?
Danny : "Dat is een achterstand in de hand gewerkt door ons budget wat één van de kleinste is in de Jupiler Pro League. De samenstelling van dat budget hangt volledig af van de kapitaalkracht van de beleidsmensen. Dat is een kwestie van keuzes maken, maar van het zich overleveren aan buitenlandse investeerders of één sterke Belgische figuur die alles te zeggen heeft (vaak is dat het geval voor wie er veel geld in pompt), heeft het verleden al aangetoond dat het niet altijd een garantie is op succes. De koers die W-B probeert te varen is gebaseerd op creatief zijn en optimaal omspringen met het beschikbare budget dat we uiteraard voordurend trachten op te trekken, maar buiten de lijntjes kleuren (lees onverantwoorde risico's nemen) is uit den boze. Daarom is het een moeilijk verhaal de concurrentie aan te gaan met Zulte-Waregem dat een budget heeft wat driemaal groter is dan het onze."

Wordt vervolgd morgen zaterdag.

Patrick Van Wesemael.