StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY (deel2).

We nemen de draad op met ons interview van gisteren en leggen sportief manager Danny De Maesschalck voor welke concluzies we moeten trekken uit een qua voetbal schitterend seizoen, maar qua resultaat slechts een bescheiden twaalfde plaats in de eindstand en in een context van lastig om spelers als Jans, Demir enz. te houden.
Danny : "We hebben dit seizoen simpelweg te veel tegendoelpunten geslikt. We moeten bepaalde compartimenten versterken, te beginnen met het offensieve na het vertrek van Morioka en straks ook Thelin. Het incasseren van veel tegengoals is trouwens geen kwestie van alleen keeper en verdediging verantwoordelijk stellen, maar de hele ploeg. We moeten op dat vlak stappen zetten om hoger te kunnen mikken. Het is zoeken naar meer balans in de ploeg, maar evident is dat niet.

In onze vorige babbel haalden we hier het voorbeeld aan van Lokeren dat minder aantrekkelijk voetbal bracht, maar wel in staat is door regelmatig de nul te houden een resultaat over de streep te trekken. Maar er is ook Antwerp dat na nieuwjaar (wie weet beïnvloed door de publieke opinie die bij momenten niet mals was voor het viriele spel van Rood-Wit) dacht het vlug even over een andere boeg te gooien en meer dominant te voetballen. Misschien hadden ze er uiteindelijk beter aan gedaan hun systeem van mandekking en stevige duels waarin ze sterk waren, trouw te blijven."

Zeg je nu met zoveel woorden dat W-B de top6 mocht/moest ambiëren ?
Danny : "Met 10 tegengoals minder denk ik dat we het spannend hadden kunnen houden tot afgelopen zondag in Mechelen."

Moet de club ook niet de hand in eigen boezem steken, want door Seck en Morioka te laten gaan zonder noemenswaardige vervangers te halen, boet men flink aan kwaliteit in.
Danny : "Dat klopt, maar niet vergeten dat we er alles aan hebben gedaan om die jongens te houden. Als echter hun hoofd door managers op hol wordt gebracht en zij voet bij stuk houden, botst men op een muur en is verdere dialoog zinloos. Daarbij komt dat een titularis van het caliber Morioka vervangen in januari ver van simpel is omdat men aangewezen is op spelers die op dat moment elders op de bank zitten en iemand succesvol op 9 wedstrijden in de rol van Morioka duwen, is bijna uitgesloten."

Anderzijds heeft Waasland-Beveren de moed nog niet opgegeven om een sterkhouder als Anbang te verlengen en na een leegloop zou ik dat in de plaats van Victorien niet doen.
Danny : "Met Anbang spreken we over een onvergelijkbare constructie ten opzichte van andere jongens. Victorien is eigendom van Chelsea en bij clubs van die grootorde heeft men als speler de touwtjes niet helemaal zelf in handen. Chelsea bepaalt voor een deel mee hoe zijn carrière er zal uitzien. Die gasten worden goed opgevolgd en Victorien heeft daarover regelmatig contact met zijn begeleider die hem advies verstrekt over het te volgen traject."

Wanneer wordt verwacht dat Davy Roef de knoop doorhakt ?
Danny : "Volgende week zal hij beslissen, maar we zijn zeer optimistisch dat hij in Beveren blijft."

Er ligt veel, heel veel werk op de plank voor de Sportieve Cel met zoveel jongens die dreigen de club te verlaten. Te vroeg om nu al nerveus te worden ?
Danny : "Daar doe ik niet aan mee omdat zenuwachtigheid een slechte raadgever is. We zijn spelers in een eindfase aan het bekijken, maar een deadline opplakken is moeilijk. Sommige spelers haken qua interesse af, andere willen nog even de kat uit de boom kijken. De scouting en gesprekken met spelers en managers draaien momenteel op volle toeren. "

Is het gemakkelijker werken nu met een beter gevulde portemonnee ?
Danny : "Ik denk dat de ontvangsten zullen opgesplitst worden in meerdere zaken en zeker niet integraal terugvloeien naar het sportieve. Het budget wordt zeker opgetrokken, maar dat zal geen gigantisch groot verschil uitmaken. We moeten vooral proberen te vermijden elk jaar 3 of 4 van onze betere spelers te verkopen, want dan wordt het een moeilijk verhaal."

Is het een uitdaging voor de club om het niet bij dit ene positief seizoen te laten ?
Danny : "Afgaande op de positieve reacties in het algemeen en de supporters in het bijzonder, moet dat zeker de bedoeling zijn. Ik denk dat de supporters meer sympathie kunnen opbrengen voor de ploeg wanneer een goeie wedstrijd toch met een nederlaag wordt afgesloten. Iedereen binnen een club wil liefst elke week winnen, maar met beperkte middelen is dat onmogelijk. Ik geloof dat het gevoel van een twaalfde plaats anders is na een seizoen als dit dan diezelfde positie na voorgaande seizoenen. "

Patrick Van Wesemael.