StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Davy Roef ook volgend seizoen in de kleuren van W-B.
Onderhandelingen afronden en Waasland-Beveren, het lijkt mij niet de meest gelukkige combinatie. Begin volgende week zal Davy Roef zijn ja-woord geven voor een overeenkomst met daarin een koopoptie. Komend seizoen wordt hij dus nog gehuurd van Anderlecht, maar het contract voorziet een optie tot aankoop indien de betrokken partijen (in dit geval nog enkel Roef en Waasland-Beveren) een verdere samenwerking zien zitten.
Is deze constructie tot stand gekomen omdat er twijfels aan mekaar bestaan bij de genoemde partijen, of is het juist een goeie zaak dat W-B zijn centen, hetzij langer op de rekening kan laten staan, hetzij er inmiddels andere transfers mee realiseren, ik heb er geen idee van. Dat pas begin volgende week de vereiste handtekeningen worden geplaatst is een kwestie van niet eerder op visite kunnen bij de manager.
Als er eentje blijft bij W-B wil de verhouding dat er een stuk of drie vertrekken en wat al weken in de lucht hing is de overstap van Erdin Demir naar Zulte-Waregem. De linksachter wordt na play-off II uitgezwaaid op de Freethiel en zet zijn carrière de komende 4 seizoenen verder aan de Gaverbeek. Een voetballer die tegenwoordig aan meer dan 100 wedstrijden geraakt voor zijn club is eerder uitzondering dan regelmaat. We zien Erdin met pijn in het hart vertrekken, maar met zijn staat van dienst kunnen we niet anders dan dankbaar zijn voor de vele sportieve hoogtepunten waarbij hij de voorbije jaren betrokken was. Een schitterende flankspeler die defensief misschien wel eens een steekje liet vallen, maar als zijn opvolger 80 procent van Demirs rendement haalt heeft W-B goed ingekocht. Of al meteen op Daam Foulon wordt gerekend voor volgend seizoen lijkt mij op het eerste zicht risicovol, maar een berekend risico kan vaak tot een nieuwe ontdekking leiden. Ik ga er van uit dat we Erdin Demir als eerbetoon in play-off II nog enkele keren aan het werk zullen zien, wie weet zelfs tegen zijn toekomstige werkgever.

* Jur Schrijvers en Max Caufriez bouwen aan internationale carrière.
Donderdagavond maakte Jur Schrijvers 90 minuten en Maximiliano Caufriez 45 minuten deel uit van de Belgische U21 onder leiding van Johan Walem die met sprekende 1-4 cijfers ging winnen in Nederland. Nu is er de voorbije weken (op Gano na die al in het begin van het seizoen de overstap maakte en de Belgische nationaliteit heeft) redelijk wat kwaliteit vertrokken op de Freethiel, maar het blijft wel een prettige ervaring voor de entourage van W-B en de betrokken spelers in het bijzonder, dat gasten als Caufriez en Schrijvers niet enkel opgeroepen worden voor de jonge duivels, maar toch ook speelminuten krijgen.

PVW.