StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het wordt een interessante maandagavond voor de jonge gasten van W-B.
Om 19.30 uur begint in Puyenbeke de kwartfinalewedstrijd voor de beloften tussen Waasland-Beveren en Club Brugge en dit in het kader van de Beker van België. In de competitie doen de mannen van coach Yves Van Driessche het niet zo goed en precies daarom is de bekercompetitie een buitenkans om dit seizoen nog wat kleur te geven.
Een half uurtje later (om 20 uur) nemen de Belgische beloften onder leiding van Johan Walem het op tegen Hongarije met daar Jur Schrijvers en Maximiliano Caufriez als kanshebbers op een selectie. Afgelopen donderdag nog wonnen de mannen van Walem met sprekende 1-4 in en tegen Nederland, maar hadden zij aan een vijftal kansen in deze vriendschappelijke interland genoeg om viermaal de weg naar de netten van Oranje te vinden. Jur maakte toen de 90 minuten vol, Caufriez moest zich met de helft tevreden stellen.

* Weekendresultaten uit de lagere reeksen.
De top van de tweede amateurreeks A kreeg dit weekend de tegenstanders voorgeschoteld welke we op onze website zo goed als wekelijks volgen. Leider Petegem ging op bezoek in Sint-Niklaas en het kwam er niet verder dan een 2-2 puntendeling. De nr2 Boom ontving het reeds veroordeelde Bornem, maar de Klein-Brabanders maakten het de Steenbakkers bijzonder lastig (3-2). Temse kreeg het in de subtop geklasseerde Westhoek over de vloer en hield de punten met 4-2 in het Waasland.
Voor Yellow Blue ziet het er in de tweede provinciale Oost-Vlaanderen met de week slechter uit. Ditmaal verloor het thuis van Sinaai met 0-3. Binnen het kwartier keek YB tegen een 0-2 achterstand aan waarna het met de moed der wanhoop op de aansluitingstrreffer joeg, maar die bleef uit. In het wedstrijdslot viel de overdreven 0-3. Yellow Blue staat op een voorlaatste plaats die degradatie inhoudt en heeft 2 punten achterstand op Moerbeke, maar moerbeke heeft wel 2 meer gewonnen wedstrijden. Over 3 weken wordt de competitie hervat met YB dat naar leider Kruibeke trekt en Moerbeke dat het reeds veroordeelde Zaffelare thuis partij mag geven. Met nog 3 wedstrijden te gaan moet er al een klein wonder gebeuren wil Yelow Blue ook volgend seizoen in de tweede provinciale uitkomen en dat moet toch een flinke streep door de rekening zijn van de club die best heel wat inspanningen deed om een mooi seizoen te draaien.

PVW.