StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE !

Zou dit een goeie naam zijn voor een nieuwe rubriek van de hand van ons lid Seppe Meul ?
Enkele weken geleden konden jullie kennis maken met Seppe Meul (lid van de Freethielvrienden Bornem en bezig aan zijn eerste jaar journalistiek) en hoe hij de memorabele seizoensafsluiter tussen KV Mechelen en W-B aan den lijve had ervaren. Het live bijwonen van die voor KV noodlottige wedstrijd maakte indruk op Seppe die zijn voetbalgevoelens neerpende voor onze website wat resulteerde in een smaakvolle en nostalgische nabeschouwing.
Vandaag krijgen jullie een nieuwe bijdrage van Seppe voor de kiezen die al even vlot leest als zijn debuut. Hij laat in twee delen zijn licht schijnen op een eerder onverwachts prachtig seizoen van Waasland-Beveren dat, in meerdere opzichten, een bewogen verloop kende. Er gebeurde zoveel (op en naast het veld) dat het geen overbodige luxe is de voornaamste zaken nog een keer op te lijsten en met deze uitdaging op zak ging Seppe aan de slag. Vandaag neemt hij de heenronde onder de loep waarin het meermaals genieten was en volgende week in deel 2 staat de terugronde centraal.

PVW

De reguliere competitie zit erop, de degradant en promovendus zijn bekend, de Play-offs zijn geloot en de bekerfinale is gespeeld. Tijd om terug te blikken op het mooie seizoen dat Waasland-Beveren zijn supporters heeft gegeven. Een seizoen waar vele fans een dubbel gevoel aan zullen overhouden. Waarom ? Dat zullen jullie ondervinden in de loop van dit artikel. Beginnen bij het begin, de heenronde.

De start


Waasland-Beveren startte het seizoen met een nieuwe trainer en een aantal nieuwe spelers die de ploeg naar een hoger niveau moesten brengen. Belangrijkste aanwinsten waren voornamelijk de geleende spelers: Thelin, Angban en Roef. Maar uiteraard ook de Japanse held Morioka die we vonden in het koude Polen. De competitie begon op het veld van Racing Genk. Meteen was de invloed van de nieuwe coach en de sleutelspelers merkbaar. Attractief en aanvallend voetbal was te zien op het veld, voetbal waar direct met veel lof over werd gesproken. De wedstrijd zelf draaide echter minder positief uit omdat we een 0-2 voorsprong nog uit handen gaven en 3-3 gelijkspeelden.

Eerste overwinning

Na een nieuw gelijkspel maar opnieuw fantastisch voetbal was de eerste overwinning daar op speeldag 3. Op het veld van KV Oostende speelden de Waaslanders een geweldige wedstrijd en won het overtuigend met 0-3. Na 3 wedstrijden was het al duidelijk, Ryota Morioka ga je niet lang bij je kunnen houden, wat een speler! Een andere sleutelspeler was Zinho Gano, met zijn vele doelpunten was hij heel erg belangrijk in de beginfase van de competitie. Echter na de overwinning op het veld van Oostende waar hij twee keer wist te scoren, vertrok hij voor een grove 2,2 miljoen euro naar datzelfde Oostende.

Sterk voetbal, weinig punten

De volgende partijen kan men beschrijven als niet representatief. Match na match bracht Waasland-Beveren prachtig voetbal, al vertaalde dat zich een aantal weken niet in veel driepunters. Wedstrijden tegen Lokeren, Sint-Truiden, Charleroi en Anderlecht werden niet gewonnen, terwijl er bij de meeste van deze wedstrijden veel meer inzat.

Wat een wedstrijd was dat?!

DE wedstrijd die iedereen zich zal blijven herinneren is de 2-5 overwinning op bezoek bij Zulte-Waregem. Wat een fantastische wedstrijd hebben we daar gezien met maar liefst vier doelputen werd Isaac Kiese Thelin DE matchwinnaar en ook meteen Gouden Stier van de Jupiler Pro League. Tegelijkertijd was er ook een spannende strijd in het klassement voor de meeste assists tussen onze Morioka en Vormer van Club Brugge. De Japanner strooide met uitstekende passes alsof het niks was.

Einde van de heenronde

Het einde van de heenronde kwam er op verplaatsing bij de buren uit Lokeren. Voor en na de wedstrijd waren er al erg veel speculaties over het vertrek van enkele sleutelsspelers EN onze coach. Toch werd het een relatief mooie wedstrijd. Nana Ampomah bracht ons even in de zevende hemel met een prachtig doelpunt maar enkele minuten later was er al de gelijkmaker, tevens de eindstand en typische derbyscore.

We kunnen terugkijken op een fantastische heenronde. Een heenronde waar onze topschutter Gano de club verliet maar een andere topschutter in de plaats vonden bij Anderlecht Thelin. Natuurlijk niet te vergeten enkele verrassingen als de overwinningen op het veld van Oostende en Zulte en enkele mooie thuisoverwinningen zoals de wedstrijd tegen Antwerp die met 3-0 werd gewonnen. Zoals al eerder gezegd was het al snel duidelijk dat er op de Freethiel een paar uitzonderlijke talenten rondliepen die zeer begeerd waren op de transfermarkt. Spelers als Morioka en Seck werden de weken na de wedstrijd tegen Lokeren meer en meer aan een transfer gelinkt. Ook trainer Philippe Clement was populair op de markt. Of we de spelersgroep en technische staf in tact konden houden vernemen jullie volgende week in deel 2 van dit sfeervol artikel.

Seppe Meul.