StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DUIMEN VOOR EEN PLAY-OFF OP COMPETITIENIVEAU.

Play-off II kan eindeloos lang en dus vervelend zijn wanneer men als club een valse start neemt zoals Waasland-Beveren dat vorig seizoen deed. Vals is zelfs nog vriendelijk uitgedrukt, want na een kansloze 3-0 in Sint-Truiden op speeldag 1, volgde op de Freethiel een al even kansloze 1-4 pandoering tegen Union uitkomend in de Proximus League. Boeken toe na speeldag 2 en weg de spanning om een rol te spelen voor groepswinst, maar play-off II had gelukkig nog iets onverwachts moois in petto in de vorm van de ontdekking van Nana Opoku Ampomah die daarvoor slechts é&eacten keer de volle 90 minuten nodig had op speeldag 10 met het Koning Boudewijnstadion als niet onaardig decor en opnieuw Union als tegenstander.

Waasland-Beveren doet er dus goed aan een rampscenario zoals dat van vorig seizoen te vermijden en het zal daarvoor alleszins klaar wakker aan de aftrap in het Guldensporenstadion moeten verschijnen. KV Kortrijk is (en nu de reguliere competitie en het bekertornooi achter de rug zijn mogen de eerste balansen worden opgemaakt) wat mij betreft de revelatie van het seizoen. Indien Anastasiu langer was aangebleven, had de strijd onderin zich niet beperkt tot Mechelen en Eupen, maar was ook Kortrijk betrokken partij geweest. Hoed af voor de metamorfose die De Kerels onder leiding van Glen De Boeck hebben gemaakt en die bijna leidde tot een verdiende bekerfinale en zelfs play-off I tot aan de rust op de laatste speeldag. Deze laatste zin zegt alles over het niveau van de comeback die Kortrijk maakte, maar helaas voor de West-Vlamingen niet werd beloond.
En het was geen kwestie van punten pakken met twijfelachtig voetbal en hakken over de sloot, integendeel ! Tegenstanders werden in het begin van de wedstrijd vaak op indrukwekkende wijze weggeblazen met een niet meer te dichten kloof als gevolg. Deze bedenking toch : ik wil niets afdoen aan de grote verdienste van De Boeck in dit verhaal, maar het vlees dat hij in zijn kuip heeft is verdomme van goeie kwaliteit ! De spelers die Glen op de bank kan zetten doen veel van zijn collega's watertanden. Als Kortrijk de teleurstelling van de gemiste kans op een bekerfinale en play-off I op tijd uit de kopjes kan wissen, is het kandidaat-groepswinnaar.

De juiste ambitie van W-B in play-off II is moeilijk in te schatten. Spelers die dit seizoen weinig aan de bak kwamen een kans geven is alleszins het opzet, maar dat valt soms lastig te rijmen met een goed klassement nastreven. Toch moet absoluut vermeden worden dat een mooi seizoen in mineur eindigt en zou het wel fijn zijn dat Thelin door de ploegmaats van het slachthuis wordt gered, want een Gouden Stier eindigt daar niet.
Sven Vermant kon in zijn eerste 2 maanden als hoofdcoach een nederlaag afwenden, maar eens de veer gebroken volgden er drie op een rij. Die rij is voor hem nu lang genoeg geweest en aanknopen met een nieuwe overwinning of op zijn minst een goed resultaat, zou Sven deugd doen en ook wel prima uitkomen hoor ! Kortrijk - W-B begint zaterdagavond om 18 uur.

Patrick Van Wesemael.