StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Club eerste slachtoffer van eigen prima scouting.
We komen nog even terug op de Paasbrunch van de Supportersfederatie van afgelopen maandag en het kort maar krachtig woordje van voorzitter Dirk Huyck. Het verhaal over de vertrokken spelers Gano, Seck, Morioka, Camacho en straks ook Demir, leverde de clubleiding van W-B behoorlijk wat kritiek op, maar Dirk Huyck diende de aanwezige supporters op de Paasbrunch van weerwoord. Niet dat hij in de slachtofferrol kroop, maar het vele scoutingswerk dat vaak voorafgaat aan het aantrekken van spelers die dan zoals in het geval van Ryota Morioka al na een half jaar weer andere oorden opzoeken, wordt niet volledig gecompenseerd door de deugddoende inkomende transfergelden. Een ander gevoelig punt bij de supporters de voorbije maanden waren de ondertussen beruchte opstapclausules waarop Gano en Moriioka beroep deden om de club vroegtijdig te verlaten. Dirk Huyck stak niet onder stoelen of banken dat dit (uit noodzaak) een bewuste keuze is geweest om spelers te overtuigen te blijven (zoals in het geval van Gano) of te komen (zoals in het geval van Morioka) en W-B te zien als platform naar een volgende carrièrestap. Wie niet sterk is moet proberen slim te zijn zeker !

* Hebben de beloften te veel paaseieren tot zich genomen ?
Vorige week maandag werden de beloften van Waasland-Beveren kansloos (ze stonden na een kwartier al met een mannetje minder) uitgeschakeld in de kwartfinales van de Beker van België door Club Brugge (het werd 0-6 op Puyenbeke) en ook afgelopen maandag kwamen zij van een kale reis terug uit Sint-Truiden. Tegen een sterker STVV was de tussenstand halverwege al opgelopen tot 4-0 en na 90 minuten wezen de bordjes 6-1 aan. Voor Waasland-Beveren scoorde Malik de enige goal op penalty, maar van een eerredder spreken lijkt mij nogal optimistisch. Van de A-kern speelden Maxim Nijs en doelman Matthias Janssens. De Afrikanen Malik en Libasse trainen wel mee met de A-kern, maar vertoeven qua statuut in een soort niemandsland.
Volgende week maandag 9 april om 19.30 uur nemen onze beloften het op Puyenbeke op tegen Eupen en laat ons hopen dat het tij daartegen is gekeerd.

In onze ijver de reeks "memorabele wedstrijden" met jullie te delen, hebben we de misschien wel meest memorable match uit de clubgeschiedenis over het hoofd gezien. Niet vergeten natuurlijk, maar gewoon de verkeerde schuif open getrokken zeker. We stoppen de match van Barcelona terug in de koelkast en halen de onvergetelijke thriller (terugwedstrijd tegen Inter op de Freethiel) van onder het stof, maar dat hebben we in onze geest al zo vaak gedaan dat stof kansloos is. Ga dus vlug even de rubriek "memorabele wedstrijden" opzoeken en geniet alsof U in maart 1979 een bevoorrecht getuige was en ik prijs mij nog altijd gelukkig in die situatie te zijn geweest. Sorry Geert voor de ongelukkige omwisseling, maar die is bij deze hopelijk goed gemaakt.

PVW.