StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB AFHAKEN OF MEEDOEN.

Amper 1 speeldag zijn we ver in play-off II of het is al alles of niks voor Waasland-Beveren.
Enkel een overwinning tegen Zulte-Waregem kan W-B in koers houden gezien de ruime overwinningen van Kortrijk en Moeskroen in het openingsweekend.

Zulte-Waregem ging op de laatste speeldag vlot met 0-2 in Lokeren winnen, maar de score had best een stuk hoger kunnen oplopen. Zij "leken" dus klaar om een tegenvallend seizoen met een goeie play-off II te compenseren, maar dat draaide zondagavond helemaal anders uit. In het Regenboogstadion en nadat het geruime tijd met een man meer mocht spelen tegen OHL uit de Proximus League, kwam het uiteindelijk niet verder dan 2-2. Nu willen we geen afbreuk doen aan de prestatie van OHL en de mogelijkheden van die club (op de Leuvense loonlijst staan behoorlijk wat bekende namen), Dury en co zullen zonder twijfel een stuk beter hebben verwacht dan starten met puntenverlies thuis tegen een ploeg die niet eens veel indruk kon maken in de Proximus League.
Het is misschien een brug te ver om te stellen dat ook Zulte-Waregem er goed aan doet de 3 punten zondagavond mee naar huis te nemen wil het nog een rol van betekenis spelen, maar eigenlijk komt het daar toch op neer.

Misschien waren we in onze nabeschouwing van zondag over de match Kortrijk – W-B iets te lief voor de mannen van Sven Vermant, maar laten we het houden op een soort koppigheid om niet te moeten toegeven dat play-off II voor W-B er al "bijna" op zit en na nauwelijks 90 minuten en de 810 lange minuten die verplicht afgewerkt moeten worden, vond ik dat een verschrikkelijke vaststelling. Dan maar op zoek naar de lichtpuntjes en die waren er wel, want sterke partij van Joachim en wie had dat in deze fase van het seizoen al voor mogelijk gehouden ? Knappe goal ook van Cheriff die daarna nog weinig in het spel voorkwam, maar dat was mede de verdienste van Kortrijk. En verder is het uiteraard wennen aan de ingeperkte mogelijkheden van een fel afgeroomde basisploeg, want aan goeie wil ontbreekt het in geen geval bij de spelers. Het voordeel aan de wedstrijd zondagavond (20 uur is een heel oninterssant aanvangsuur) is dat de 2 ploegen met niets minder dan 3 punten tevreden kunnen zijn en dat "zou" een leuke match kunnen opleveren. Overigens, dat waren ook de twee confrontaties tussen beide ploegen in de reguliere competitie met opgeteld 9 goals.

Patrick Van Wesemael.