Waasland-Beveren heeft ook zijn tweede wedstrijd van play-off II verloren.
Na de zware 4-1 van vorige week in Kortrijk, werd het zondagavond 1-2 op de Freethiel tegen Zulte-Waregem en dat is ondertussen toch al de vijfde opeenvolgende nederlaag voor Sven Vermant en zijn mannen.
Thelin en Anbang namen in vergelijking met vorig weekend hun plaats weer in waardoor Van Damme die nochtans een prima match speelde in Kortrijk en Ndiaye weer naar de bank verhuisden. Daar was ook een plaatsje voorzien voor Erdin Demir die daardoor zijn toekomstige werkgever geen pijn kon doen en waardoor eerder dan verwacht Daam Foulon zijn debuut in het shirt van W-B maakte. Dat Verstraete niet mocht starten en Verburg wel die sowieso over een paar maanden terugkeert naar Club Brugge centraal achterin, kwam mij althans vreemd over in de wetenschap dat er met Buatu en Van Damme die eigen spelers zijn, best mogelijkheden waren om wat te schuiven.

In een matige eerste helft (de tweede was niet zoveel beter) was de eerste kans voor Aït Atmane, mar na goed voorbereidend werk van Ampomah trapte Rachid de enige kans van W-B in de eerste helft tegen de onderkant van de lat. Geen voorsprong voor de thuisploeg, wel de 0-1 van Bongonda in de 33ste minuut na balverlies van debutant Foulon en aarzelend ingrijpen van Verburg en Roef. Alhoewel douchen voorzien is na afloop van een wedstrijd kreeg W-B er toch al eentje bij het ingaan van de rust (tweede minuut van de blessuretijd) toen Nill De Pauw hard en precies uithaalde en het kleinste gaatje vond dat de 0-2 opleverde.

Zulte-Waregem dacht iets te vroeg dat het de schaapjes op het droge had en dat was buiten Isaac Kiese Thelin gerekend die de Gouden Stier op zijn rug natuurlijk mist en gedurende de tweede helft waarin zijn team iets beter voor de dag kwam, de gevaarlijkste man van de match werd met opgeteld een viertal kansen voor de Zweedse international. Lang zag het er naar uit dat hij droog zou blijven staan, maar in de 77ste minuut lukte het hem dan toch een doelpuntje dichter bij Teddy Chevalier te sluipen. Boljevic met een schot op de uitgestoken hand van Walsh en Lambrechts die resoluut voor penalty floot. De zeventiende goal van Thelin dit seizoen bood met een kwartier te gaan nog enige hoop en bijna was het nog zo ver 3 minuten voor tijd, maar ditmaal kraakte Thelin de eigen poging.
De op basis van een degelijke tweede helft verdiende gelijkmaker (Dury zou het na afloop graag toegeven) kwam er niet en W-B bleef dus met lege handen achter. Nul op vijftien en zelfs 2 op 21 zijn de harde cijfers van de laatste pakweg anderhalve maand. Erger nog is de alweer veel te vroege uitschakeling om een rol te spelen van beteknis in play-off II en na een mooi seizoen was daarop misschien stiekem wel gehoopt, maar zoals Vermant na de wedstrijd verwoordde is het zeer moeilijk punten pakken wanneer zo gemakkelijk tegengoals worden geïncasseerd. Als ik de verslaggever van dienst op televisie mag geloven, kon W-B gisteren voor de achttiende keer op rij die nul niet houden en dat zijn cijfers die voor zich spreken. Tot slot nog meegeven dat Aleksandar Boljevic zeer boos reageerde toen hij een paar minuten voor tijd werd vervangen door Olivier Myny uit wiens korte invalsbeurt nog de nodige dreiging ontstond. Gelieve hierna nog het officiële wedstrijdverslag te vinden dat we voor jullie haalden van de website van Waasland-Beveren.

Waasland-Beveren kan niet winnen van Zulte Waregem

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen van Zulte Waregem. Het werd 1-2 op de Freethiel. Isaac Kiese Thelin zorgde voor het enige doelpunt aan geel-blauwe zijde.
De eerste helft werd wat ontsierd door gemene overtredingen aan de bezoekerskant. Davy Roef was het grootste slachtoffer en moest de wedstrijd afwerken met een soort van hoofddoek. Net voorbij de twintigste minuut was er de eerste opschudding te noteren. Rachid Aït-Atmane trof de dwarsligger. Nana Opoku Ampomah en Aleksandar Boljevic konden de rebound niet afmaken. Tien minuten later werd het 0-1 aan de overkant. Theo Bongonda deed de netten trillen. Nog voor de rust verdubbelden ze de score via Nill De Pauw.

Na de rust drong W-B aan, maar kon dat niet omzetten in kansen. We waren halfweg de eerste helft toen we konden kijken naar de eerste kans. Bossut kon Thelin van een doelpunt houden. In minuut 77 was het wel raak. Thelin, opnieuw hij, scoorde een elfmeter na hands van Walsh. De spits scoorde zo reeds zijn zesde doelpunt van het seizoen tegen Essevee. Nog veel goede rushes, maar geen goede laatste passes. Het bleef 1-2.