StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beloften nipt voorbij Eupen.
Eigenlijk is beloften hier niet op zijn plaats, want maandagavond heeft een volledig team van A-kernspelers dankzij een doelpunt van Malik in de 65ste minuut, nipt en omdat Eupen slordig omsprong met de kansen, met 1-0 gewonnen. Volgende week zijn de "echte" beloften vrij, maar op 23 april nemen zij het aan de Gaverbeek op tegen Zulte-Waregem.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Het moet deugd hebben gedaan bij de supporters van Bornem en in het bijzonder coach Robby Buyens, want na veel moeilijke weken en dito verliespartijen, knoopte Bornem afgelopen zondag nog een keer aan met winst. Dat dit gebeurde tegen Sint-Niklaas geeft deze overwinning voor Robby Buyens ongetwijfeld wat extra glans, want winnen tegen de club van zijn ex-werkgever Guido Van Lijsebetten zal iets speciaals blijven voor Robby. Buyens was bij FCN de langst zittende trainer tijdens het recente bewind van de immer veel besproken Van Lijsebetten en dat wil al iets zeggen.
In Klein-Brabant misschien iets minder geweten is dat Guido Van Lijsebetten er na dit seizoen mee stopt als voorzitter van Sint-Niklaas en zijn club wordt overgenomen waardoor een flamboyante figuur uit het voetbal in de amateurreeksen verdwijnt. Het was vaak lachen geblazen met de dikwijls impulsieve beslissingen van voorzitter Guido Van Lijsebetten, maar anderzijds kunne we niet anders dan veel respect opbrengen voor wat deze man en zijn vrouw Agnes onbaatzuchtig hebben gedaan voor de club van hun hart. Zonder hun steun (en dan heb ik het niet eens over financiƫle steun, maar de ontelbare uren inzet op en naast het veld) had FCN niet de minste overlevingskansen.

PVW.