StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Voortaan zullen we proberen in de toekomst op donderdag de rubriek "De Kleppe van Seppe" te publiceren. Na zijn overzicht van de reguliere competitie (ik hou mijn hart vast voor de evaluatie van play-off II) geeft Seppe nu zijn mening over de exodus die dit seizoen op de Freehtiel voor een wereld van verschil zorgde tussen begin en einde van het seizoen wanneer men de samenstelling van de A-kern bekijkt.

PVW.

Leegloop gaat door.

Met Erdin Demir staat de teller al op 5. Liefst vijf vaste waarden in onze basis trokken naar een andere club dit seizoen. Een overzicht :
Zinho Gano. Alles begon bij Gano, de boomlange spits die uitstekend begon aan de competitie wou een stapje hogerop. Toen KV Oostende kwam aankloppen na een rampzalige start zag Gano zijn kans en vertrok. Wat bleek later, KV Oostende deed het nauwelijks beter dan ons, kleine misrekening dus.
Ibrahima Seck. Seck is een heel ander verhaal. In de winter vertrok de rots in de branding van ons middenveld samen met die andere 'judas' Philippe Clement naar Racing Genk. Ook Seck wou meer uit zijn carrière halen. Maar ook dat liep bijna mis. Racing kon zich slechts in de laatste matchen verzekeren van een plaats in de top zes.
Ryota Morioka. Wat een speler, dat was wat iedereen dacht na zijn eerste wedstrijden. Iedereen werd op slag verliefd op deze balvirtuoos, maar ook dat liedje duurde niet lang. In de winterbreak was hij grof wild op de transfermarkt en meerdere clubs deden een bod op de creatieveling. Hij koos voor RSC Anderlecht en werd zo vertrekker nummer 3.
Rudy Camacho. Alweer een ander verhaal. Camacho kwam vorig seizoen aan op de Freethiel en werd meteen een vaste waarde. Af en toe pikte hij zijn doelpuntje mee en was bij momenten echt wel belangrijk voor de club. Na het vertrek van Seck werd hij dan ook ( naar mijn mening ) terecht verkozen tot kapitein van de ploeg. Dat bleef allemaal niet onopgemerkt. Montreal Impact uit Canada kwam aankloppen en weg was hij, vaste waarde nummer vier die vertrok was een feit.
Erdin Demir. De Zweed zal de Freethiel pas na afloop van play-off II verlaten. Hij kwam aan in het seizoen 2015-2016. Vanaf het begin was hij een basisspeler. Ook hij was als linksachter een erg belangrijke speler voor de club. Met zijn acties, loopvermogen en strakke voorzetten heeft hij het de tegenpartij op de linkerflank erg vaak moeilijk gemaakt. Deze week raakte bekend dat hij een contract heeft getekend bij Zulte-Waregem. Basisspeler nummer vijf die vertrekt, check. Dat we een sterke eerste seizoenshelft hebben gespeeld staat vast. Dat er meer inzat moesten een aantal van deze spelers waren gebleven, allicht wel. Maar daar mogen we niet meer bij blijven stilstaan, want de weg is vooruit. Tot de volgende!

Seppe Meul.