StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EENTONIGHEID DOORBREKEN.

Waasland-Beveren zette in 2018 een mooie reeks ongeslagen wedstrijden neer onder leiding van Sven Vermant, maar sinds de veer in de thuiswedstrijd tegen Gent brak, gaat de teller snoeihard de verkeerde kant op. Tegen Zulte-Waregem zondagavond liepen de Waaslanders tegen hun vijfde opeenvolgende nederlaag aan en dat zal de kassier morgenavond voelen wanneer OHL naar de Freethiel afzakt.

Play-off II is een noodzakelijk kwaad met als "enige" pluspunt de mogelijkheid om wat jongens te zien die in de reguliere competitie niet of minder aan bod kwamen. In het geval van W-B duf ik dan denken aan gasten zoals Van Damme, Ndiaye, Buatu, Verstraete en Myny die door uiteenlopende omstandigheden weinig aan de bak kwamen, maar daardoor in Kortrijk logischerwijs aan de aftrap verschenen (Buatu viel pas in na het uitvallen van Moren). Het is bijzonder vreemd dat, ondanks de terugkeer van Anbang en Thelin, de meeste van deze spelers zondag tegen Zulte-Waregem geruime tijd op de bank bleven, terwijl spelers die straks met aan zekerheid grenzende waarheid vertrekken (Verburg, Mmaee en Atmane) wel aan de partij mochten beginnen. Dat Foulon al een keer van de JPL realiteit mocht proeven in de plaats van Demir is ok, maar bij een aantal andere beslissingen mogen wat mij betreft vragen worden gesteld. Volgt Sven Vermant bewust de gedachtengang van het bestuur niet meer ? Een speler die vanavond wel nog scherp zal proberen te staan is Isaac Kiese Thelin, want die wil ongetwijfeld wat graag, liefst tot de laatste speeldag, een duel uitvechten met Teddy Chevalier voor de Gouden Stier.

OHL verbaasde op speeldag 1 door in Waregem en na geruime tijd met een man minder te hebben gespeeld, een 2-1 achterstand op te halen. Dit ervaren team verraste wederom op speeldag 2, maar dan in minder positieve zin door in eigen huis met 1-2 te verliezen tegen een met zichzelf worstelend Lierse.
Met OHL weet men dus nooit, maar een overtuigende wedstrijd van W-B na de teleurstellende resultaten van de voorbije weken, zal evenveel deugd doen als nodig zijn om rust in de tent te bewaren.

Patrick Van Wesemael.