StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB CREDIET KOPEN BIJ DE SUPPORTERS.

Het waren er al niet veel zaterdagavond, maar zij die hun ploeg kwamen steunen tegen OH Leuven dropen zwaar teleurgesteld af. Voor de derde opeenvolgende keer in play-off II was verlies het lot van W-B en de cijfers (2 doelpunten gemaakt en 8 tegen) zeggen in dit geval alles. Minstens even ontgoochelend dan 3 opeenvolgende verliespartijen (ondertussen al 6 als we de reguliere competitie meerekenen) is de povere spelkwaliteit. Daar zijn uiteraard meerdere verklaringen voor waaronder het experimenteren met een aantal jonge gasten, maar ook zij die onbetwist basisspeler waren de voorbije maanden toen het voetbalplezier bij de spelers en de supporters er af spatte, blijven nu ver beneden hun niveau (Ampomah, Boljevic, Anbang, Thelin). En natuurlijk is het een stuk anders voetballen in een fel gewijzigd team, maar van deze spelers mag op zijn minst worden verwacht dat zij als bruggenbouwers voor hun onervaren en nog jongere collega's zouden fungeren.
Vroeg of laat zal de trainer die in januari en februari (ook door ons) nog werd bejubbeld de gevolgen dragen voor deze negatieve evolutie, maar anderzijds moeten we ons luidop afvragen of de clubleiding voor wie we in de loop van dit seizoen zo vaak de loftrompet hebben boven gehaald, door haar niet te stuiten verkoopwoede deze ongewenste toestand niet op zich heeft afgeroepen.
Het klopt dat W-B dit seizoen een unieke kans heeft gekregen financieel zaken te doen zoals nooit tevoren, maar wat blijft er nog over van de gedane belofte om het been stijf te houden en te zien tot wat deze groep in staat was met het oog op de afstand tot play-off I. Die was een eind in de terugronde nog speelbaar, maar na 30 speeldagen en een twaalfde plaats in de eindstand plots onrealistisch groot geworden en we zullen (en dat is toch jammer) nooit weten waar het Beverse schip was gestrand indien de uittocht van spelers tot Gano beperkt was gebleven.
En bij het noemen van de naam Gano, een minuutje dagdromen is hopelijk toegestaan : gisteren was Zinho alweer een invalsbeurt gegund. Zou het een idee zijn om hem een jaar te huren als toch vast staat dat Thelin vertrekt ?

O ja, we zouden voorbeschouwen voor morgenavond wanneer W-B de onaantrekkelijke midweekse verplaatsing maakt naar Moeskroen. De hoofdprijs in groepA (groepswinst) wordt wellicht betwist tussen Kortrijk EN Zulte-Waregem met Moeskroen als derde BETROKKEN hond in het kegelspel.
Voor Waasland-Beveren zit er niets anders op dan hopen op ere-herstel na de serie flinke dreuns die de voorbije weken werden geïncasseerd. Het was uitgerekend in Moeskroen dat W-B op speeldag 27 in blessuretijd de 2-2 diende toe te staan en daardoor het uitzicht op play-off I definitief moest opgeven. Morgenavond moet het opzet zijn opnieuw crediet te kopen bij de supporters met het oog op de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Lierse, want ik vrees voor een nauwelijks bezet bezoekersvak in Moeskroen en na de beschamende vertoningen tegen OH Leuven en in Kortrijk kan dat geen verrassing zijn.

Patrick Van Wesemael.