StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gooit Vermant het over een andere boeg ?
Enkele Vlaamse kranten haalden gisteren Vermant behoorlijk door het slijk en alhoewel ik mij niet kan voorstellen dat Sven daar onder de indruk van was, ziet het er naar uit dat zijn team voor vanavond er heel anders uitziet dan afgelopen zaterdag toen kansloos tegen OH Leuven werd verloren. Positief is alvast dat Joachim Van Damme geen bijkomende schorsing kreeg na zijn uitsluiting tegen OHL waardoor hij haast zeker aan de aftrap verschijnt in Moeskroen. Ook Louis Verstraete (niet meer dan logisch) mag op een basisplaats rekenen en die "eer" zou ook Floriano Vanzo wel eens te beurt kunnen vallen. Daam Foulon mag even rusten waardoor Erdin Demir kan hopen op een waardig afscheid van de club die hij gedurende 3 jaar met veel passie heeft gediend.
Tegenvallend nieuws is dat Laurent Jans morgen nog steeds zal ontbreken en de kans is reëel dat we de Luxemburgse international dit seizoen niet meer aan het werk zullen zien omwille van een hardnekkige knieblessure die hem in een wat verder verleden ook al een tijdje van de velden hield.
Kunnen Vermant en Co vanavond een eind maken aan een zorgwekkende reeks van 6 opeenvolgende nederlagen of zal een beschamende 0 op 12 in play-off II de overlevingskansen van Vermant op de Freethiel definitief bezegelen, omstreeks 22.20 uur volgt op deze vraag een hopelijk afdoend antwoord, want één ding is duidelijk : als het onvermijdelijke moet gebeuren, dan liefst zo snel als mogelijk zodat nog een beetje zin aan po2 met het oog op volgend seizoen kan worden gegeven.

* Uitslagen in de lagere reeksen.
De diverse competities in de lagere reeksen loppen stilaan op hun laatste benen waardoor beslissingen, hetzij aanstaande zijn, hetzij al een tijdje gevallen zijn zoals in het geval van Bornem in de tweede amateurreeks-A.
Sinds het doek voor de jonge gasten van Robby Buyens viel (misschien ook wel daarvoor) ziet het er voetballend niet zo onaardig uit, maar de vertaling naar resultaat bleef weg en dan gebeurt nu eenmaal het onvermijdelijke. Zondag verloor Bornem met 3-2 bij Winkel-Sport of St.-Eloois-Winkel zoals het keurig in de boeken staat. Sint-Niklaas dat vorige week nog de duimen moest leggen in Bornem, knoopte tegen Ronse aan met een 3-1 overwinning.
Temse nam met dezelfde cijfers de maat van Gullegem.
In de tweede provinciale Oost-Vlaanderen ziet het er bijzonder benard uit voor Yellow Blue dat zondag na een 2-0 ruststand en een 3-0 eindstand, kansloos kopje onder ging op bezoek bij leider Kruibeke. Met nog slechts 2 wedstrijden te gaan en 5 punten achterstand op 3 concurrenten kan de degradatie volgend weekend mathematisch een feit zijn, maar in voetbal zijn al voldoende gekke dingen gebeurd om met, al was het maar een sprankeltje hoop, geloof in een goeie afloop zondag aan de thuiswedstrijd tegen Bug genhout te beginnen.

PVW