Dinsdagavond heeft Waasland-Beveren na een weinig verhelderende wedstrijd zijn eerste puntje in play-off II gepakt. In en tegen Moeskroen stond de eindstand reeds halverwege op het scorebord (1-1) en ondanks het feit dat W-B het slotkwartier met een mannetje meer mocht afwerken, kon het van die numerieke meerderheid niet profiteren om 3 punten mee te nemen naar het Waasland.

Sven Vermant had voor de zoveelste keer zijn team grondig herschikt. De flankspelers Ampomah en Boljevic kregen rust, maar Myny, Van Damme, Vanzo en Verstraete kwamen ditmaal wel aan de aftrap, net als Erdin Demir. Het begin van de partij was veelbelovend met eerst Moeskroen dichtbij de openingsgoal, maar W-B repliceerde tweemaal fors via Verstraerte. Eerst zag Louis zijn kopbal gepakt door Bailly, maar een minuutje later was het wel prijs na een voorafgaande combinatie opgezet door Vanzo en aangebracht door Myny, werkte de Gentse huurling beheerst af.
Zonder van een aangename match te kunnen spreken, verliep het spel daarna evenwichtig met de betere kansen voor de thuisploeg die omstreeks de 36ste minuut op gelijke hoogte kwam na knap voorbereidend werk van de beste Excel-speler Mohammed die Jelavic de 1-1 aanbood, tevens de ruststand.

Waasland-Beveren verscheen met een ongewijzigde ploeg aan de tweede helft, maar die verliep grotendeels in het voordeel van Moeskroen. Het kon nog nauwelijks dreigen, terwijl Davy Roef toch enkele keren gevat moest tussenkomen om een achterstand te verhinderen. Bij het ingaan van het slotkwartier werd de wedstrijd opgeschrikt door een tweede gele kaart voor Amala van Moeskroen vanwege een poging tot uitlokken van een strafschop en die beslissing was al even twijfelachtig als de gele kaart die de ingevallen boljevic in de 88ste minuut ontving toen ook hij meende (en niet onterecht) aanspraak te kunnen maken op een elfmetertrap. Het bleef dus bij een billijke puntendeling met, voor zo ver van belang, een licht puntenvoordeel voor thuisploeg Moeskroen.

Een rotnul is van de bordjes en ook al is po2 een waardeloze en veel te lange staart aan de reguliere competitie, ze verschaft de hele entourage van W-B met Vermant op kop, wel enige ademruimte. Of dat puntje voldoende is om Sven van bijkomende zuurstof te voorzien lijkt mij, afgaande op een aantal krantenartikels maandag, twijfelachtig. Alle omstandigheden in acht genomen was de prestatie van Van Damme en Verstraete hoopgevend met het oog op volgend seizoen en leuk ook dat Vanzo nog een keer de 90 minuten mocht vol maken. Max Caufriez kreeg zijn derde gele kaart in play-off II en mist zaterdag de thuiswedstrijd tegen Lierse.