StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat een contrast.
Er werden begin deze week in de kranten nogal wat pijnlijke, zeg gerust harde woorden geschreven over Sven Vermant. Er wordt wel eens gezegd dat men niet alles mag geloven wat in die kranten staat, maar de "beschuldigingen" waren zo concreet dat deze wel vanuit de interne keuken moesten komen en dat leek mij geen gunstige achtergrond voor technische staf en spelers om mee naar Moeskroen te vertrekken. Kwalitatief werd het een typische en sfeerloze eindeseizoenswedstrijd, maar wees er zeker van dat de thuisploeg er dinsdagavond alles aan gedaan heeft om de 3 punten op Le Cannonier te houden en in dat opzicht was de puntendeling gezien de omstandigheden wat mij betreft, een bescheiden succesje.
En toen moest ik plots aan de coach van Standard Sa Pinto denken. Wat heeft die man allemaal over zich heen gekregen. Grotendeels terecht natuurlijk, want hij vroeg er om. Het unieke aan zijn situatie was echter dat de Portugees het grootste gedeelte van het seizoen het zonder resultaten moest stellen en bij elke andere club zou die onwerkbare situatie tot het ontslag van de coach hebben geleid. Daar zag Standard van af (noodgedwongen of bewust laat ik in het midden), maar het zal voor mij een onopgelost raadsel blijven hoe Sa Pinto zonder resultaten wat meestal voor een slechte groepssfeer orgt, zijn spelers heeft kunnen overtuigen tot de huidige formidabele comeback van de Rouches (de Beker van België) is ondertussen al binnen) ? Een interview met Sa Pinto levert maar zelden iets zinvols op (het showgedeelte buiten beschouwing gelaten) waardoor men geneigd is niet al te hoog op te lopen met de menselijke kwaliteiten van deze flamboyante figuur, maar de spektaculaire combeback van zijn ploeg in het competitieslot en nu ook in play-off I, laten anders vermoeden.
Zou er dus toch nog hoop zijn voor Sven dat hij zijn op het eerste zicht uitzichtloze positie alsnog in zijn voordeel kan keren ? Indien het klopt dat zijn band met de spelers en technische staf ver van optimaal is wordt dat lastig ! De uitspraak van Peter Vandenbempt een tijd geleden net voor Clement arriveerde, dat W-B de reputatie van een trainerskerkhof had verworven, wordt mits een vervroegd stopzetten van de samenwerking tussen W-B en Vermant helaas weer kracht bijgezet.

PVW.