StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HEBBEN ONZE SPELERS NOG PLICHTSBESEF ?

Er is de voorbije weken en maanden veel gepalaberd over een leegloop van spelers en trainer bij Waasland-Beveren met de destabilisatie van het elftal tot gevolg. Dat deze toestand een nefaste invloed had op de spelkwaliteit is onmiskenbaar, maar ondertussen moeten we ons luidop de vraag durven stellen of de spelers die de voorbije 5 wedstrijden van play-off II op het veld stonden, niet beter (eigenlijk tot veel beter) in staat waren. Ook voetballers hebben recht op een mindere dag, maar het minimum dat de supporters verwachten is dat de truitjes worden nat gemaakt en als die dat al zijn geweest de afgelopen weken, was het van de regen.

Zich moeten bewijzen in een ploeg die als los zand aan mekaar hangt en waarvan de helft volgend seizoen niet meer in dienst is van W-B zal niet meevallen, maar het niveau van de thuiswedstrijden tegen OHL en Lierse was werkelijk van een caliber dat de schaars opgekomen moedige supporters niet verdienden. Geen enthousiasme, geen beleving, geen inzet, geen interesse alsof de spelers een premie aan de club verschuldigd waren in geval van winst.

OHL blikte afgelopen zaterdag Moeskroen in met 4-1, maar voor wie de Leuvenaren de week daarvoor op de Freethiel aan het werk zagen kan dat geen grote verrassing geweest zijn. Het is een elftal dat in elke linie enkele ervaren spelers heeft die het klappen van de zweep op het hoogste niveau hebben meegemaakt. Enkel in de thuiswedstrijd tegen Lierse ontgoochelde het door met 1-2 aan het kortste eind te trekken. Dit OHL haalde trouwens met een man minder een achterstand op in Waregem (eindstand 2-2). Reken maar dat OHL de zoete smaak van de winst in Beveren graag nog een keer wil overdoen en daartoe is het zeker in staat.

Geen idee welke eer er voor W-B aan Den dreef nog te rapen valt, maar het is bijzonder spijtig dat een onderlinge strijd tussen club en coach op de kap van de supporters wordt uitgevochten.

We moeten hopen dat de betrokken partijen zich realiseren dat dit allesbehalve overkomt als een gunstig klimaat creëren voor een geslaagde abonnementenverkoop.

Patrick Van Wesemael.