StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hij heeft alleen zijn voornaam niet mee !
Het is het bestuur van Waasland-Beveren menens met het samenstellen van de kern voor volgend seizoen. Na Paul Keita en Milan Massop zette donderdag Djihad Bizimana zijn krabbel onder een verbintenis die hem in theorie de komende 3 seizoenen aan W-B bindt met zelfs een optie op een vierde. Bizimana is een 21-jarige Rwandees die de voorbije anderhalve week indruk maakte op de Freethiel en met W-B aan zijn eerste Europese werkgever toe is. Deze verdedigende middenvelder met flink wat offensieve drang heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al een twintigtal interlands achter zijn naam met Rwanda en komt over van APR FC. Met die club neemt hij deel aan de CAF Champions League (het Afrikaanse equivalent van de Champions League) waarin Bizimana topschutter "zou" zijn.

Djihad (we moeten hopen dat zijn familienaam volgend seizoen bij de tegenstander evenveel angst inboezemt als zijn voornaam) is een stevig baasje waarvan Vermant zich zou hebben laten ontvallen dat hij in zijn periode bij Brugge maar zelden een tester zag met zoveel kwaliteiten.

Insiders zien vergelijkingen met Thibault Moulin, maar misschien is het voor de integratie van Bizimana beter hem met niemand te vergelijken en gewoon zichzelf te zijn.

PVW.