StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Oscar Threlkeld doublure voor Jans.
Wie dacht dat W-B klaar was met zijn defensie voor volgend seizoen (en daar rekende ik mij bij) heeft de bal misgeslagen. Gisteren al maakte Michaël Vergauwen in HLN melding van de komst van Oscar Threlkeld en vandaag bevestigde de speler in kwestie zijn komst naar de Freethiel op Twitter. Deze 23-jarige rechtsachter (hij wordt er 24 in december) komt transfervrij over van Plymouth dat uitkomt in de Engelse League One (de Belgische derde klasse van een paar jaar geleden).
Hiermee anticipeert Waasland-Beveren op een eventueel vertrek van Laurent Jans wiens contract na volgend seizoen afloopt. Concrete interesse is er voor Jans voorlopig niet, maar de Luxemburgse international kan te allen tijde vertrekken voor een in zijn overeenkomst vastgesteld bedrag.
De kans dat er alsnog een bijkomende rechtsvoetige centrale verdediger wordt aangetrokken is niet uitgesloten en dat zou minder goed nieuws kunnen betekenen voor Buatu (speelde dit seizoen weinig, maar kon ook daarvoor nooit langdurig overtuigen) en Moren (degelijk, maar blessuregevoelig).
En hoe zou het ondertussen zitten met de opvolging van Sven Vermant ? Overhaasting is een slechte raadgever, maar dikwijls is het zo dat trainers een stukje medezeggingsschap krijgen bij het aantrekken van nieuwe spelers en aangezien W-B op dat vlak de voorbije weken een strak tempo onderhoudt, lijkt het wel alsof die beslissing nabij is of wie weet al genomen.
De naam die de voorbije weken het vaakst gelinkt werd aan Waasland-Beveren (Jonas De Roeck) zou zo goed als rond zijn met Cercle (ook Beerschot wordt genoemd), maar er is ongetwijfeld op meer dan één paard gewed. Ik ken supporters die stukken sterker zijn in het puzzelen dan ondergetekende, maar af en toe een gokje kan voor wat leven zorgen in de brouwerij. Zou het kunnen dat Bob Peeters terug in beeld is ? Nadat Bob een paar jaar geleden op Clement-wijze als een dief in de nacht vanuit Beveren naar Charlton was vertrokken, heb ik hem (gelukkig voor hem zonder blijvende letsels) met nogal wat geweld in de onderste schuif van mijn bureau gegooid. Maar toegegeven, op zijn reddingswerk in Beveren viel weinig of niets af te dingen en Bob is en zal dat ook altijd blijven, een sympathieke gast die misschien wel weer toe is aan een succesje, want dat was Lokeren in geen geval, het behoud met Westerlo verzekeren dan weer wel.

PVW.