StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Senegalese kolonie op de Freethiel groeit aan.
We hadden het een beetje voorspeld en het schijnt nog te kloppen ook. Het zou een drukke week worden op de Freethiel, want het blijft maar aanwinsten regenen. De Engelsman Oscar Threlkeld (overigens zeer populair en zeer geliefd bij de supporters van Plymouth) zette de toon en kreeg er gisteren met de Senegalees Lamine Ndao een nieuwe collega bij. Ndao is een 23-jarige aanvaller (insiders spreken dan over een lopende spits, een nr 9,5) die over komt van de Franse club Quevilly (League deux). Toen ik het nieuws via de clubwebsite van W-B vernam moest ik meteen terugdenken aan Livio Nabab die afgaande op het scoutingsrapport van Daniël Declerck vergelijkbare kwaliteiten heeft met Nabab, maar vooral efficiënter zou zijn en dat is als spits geen te verwaarlozen voordeel. Ndao treft met Keita, Libasse, Malik en Ndiaye nog 3 andere landgenoten aan op de Freethiel, maar of die mogne blijven volgend seizoen is zeer de vraag.
Het afronden van de komst van een nr 10 deze week wordt nipt, maar zou voor ten laatste volgende week zijn. Met Lamine Ndao staat de teller van nieuwkomers ondertussen op 7 en ik wordt er af en toe op aangesproken dat het er 8 zijn de verlenging van Roef meegerekend.
Klopt wel, maar ondanks de optie tot aankoop in zijn nieuwe overeenkomst, is Davy nog altijd bezit van Anderlecht en als ik mij niet vergis zijn bij de inmiddels gekende nieuwkomers voor volgend seizoen geen spelers die worden gehuurd en dat is een goeie zaak.

* Dikke proficiat Johan Van rumst.
Het is in alle drukte van deze week wat verloren gegaan, maar op de verkiezing van de profvoetballer van het jaar maandagavond in Tubeke was er ook positief nieuws voor Waasland-Beveren, want T2 Johan Van Rumst mocht er zijn diploma van de Pro Licence in ontvangst nemen. Jo vertoefde daarmee in goed gezelschap, want "klasgenoten" Wim De Decker, Gert Verheyen, Jean Kindermans en Jonas De Roeck vielen eveneens in de prijzen. Van harte gefeliciteerd Jo !

PVW.