StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Het zijn hectische weken geweest op de Freethiel en niet in het minst voor onze sportief manager Danny De Maesschalck. En toch moet ik toegeven dat Danny, ook in die moeilijke periode, steeds beschikbaar was om toelichting te geven, maar mij leek het weinig zinvol in een wespennest van gevoeligheden een goed gesprek te voeren. Vandaag nemen we echter de draad weer op met onze regelmatige babbels en reken maar, we halen onze achterstand zeker in !

Hadden jullie zo'n dramatische play-off II zien aankomen ?
Danny : "Voor een dergelijk rampzalig scenario wil men geen plaats vinden in het draaiboek. Hier past maar één omschrijving : schandalig. Ik heb geen probleem met de positie in het klassement waar we nu zijn geëindigd, want in de wetenschap dat met Seck en Morioka enkele sterkhouders zijn vertrokken kan zoiets gebeuren. Waar ik wel een probleem mee heb is dat er geen groep stond, geen inzet en bezieling was bij de spelers, want dat is onvergeeflijk tegenover de supporters en de club. Als een groep de indruk geeft er vol voor te gaan zal er bij de entourage meer begrip zijn wanneer het aantal punten en het klassement tegenvallen. Overigens, door hard werken kan minder kwaliteit in bepaalde situaties worden gecompenseerd, maar dat was zelden het geval en dus een kwalijke zaak."

Was die 8-0 in Waregem echt nodig om tot het ontslag van Vermant over te gaan ?
Danny : "Het was in ieder geval de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Uiteraard waren er gesprekken en evaluaties aan de gang op basis van opgevangen signalen en het minder presteren, maar de manier waarop een aantal tegendoelpunten in Waregem werden geïncasseerd was op zijn zachtst uitgedrukt bizar te noemen en wees op een overduidelijk signaal vanuit de spelersgroep."

De komende weken zullen we het ongetwijfeld nog uitgebreid hebben over de vele nieuwkomers, maar hoe zit het met de enige huurling (Anbang) waarover we zo weinig weten in welke richting zijn toekomst evolueert ?
Danny : "De onderhandelingen met Chelsea zijn lopende, want we hebben de intentie Victorien absoluut bij W-B te houden. We zijn nog steeds hoopvol die gesprekken positief te kunnen afronden."

Ik laat me vertellen dat je een goeie band met Victorien hebt en dat zou wel eens in ons voordeel kunnen spelen ?
Danny : "Dat is zeker geen specifieke band met hem alleen. Voor Chelsea is van het grootste belang dat hij wekelijks speelt en het voorbije seizoen even positief kan bevestigen. Ik spreek met hem in dezelfde zin als met Opoku, nl. prima seizoen gespeeld, maar dat vraagt om een tweede ter bevestiging of beter en dan ben je letterlijk en figuurlijk vertrokken. Het is alleszins zeer belangrijk dat Chelsea het verder zetten van zijn traject ziet zitten en de speler zelf overtuigd is van zijn slaagkansen mits het afwerken van de vooropgestelde planning. Zelf hebben we weinig of geen zicht op hoeveel belangstelling er voor Victorien is aangezien dat allemaal via Chelsea passeert."

Bestaat er al een shortlist waaruit de opvolger van Vermant moet komen ?
Danny : "Ditmaal is het in geen geval de bedoeling om overhaast te beslissen, tenzij een bepaalde kandidaat ons vrij snel van een goed gevoel overtuigt. Er zijn gesprekken gaande, maar het is moeilijk daar een termijn op te plakken. De positie van een coach is dermate belangrijk dat het geen evidentie is van het ene op het andere moment op het juiste profiel te botsen. Aan kandidaten geen gebrek, want een uur nadat er een vacature beschikbaar is stromen de eerste mails en faxen binnen."

Wat moeten we van dit seizoen opsteken, want het was er een met twee zeer uitgesproken keerzijden ?
Danny : "We moeten zeker onthouden dat men met beperkte middelen toch in staat kan zijn een zeer degelijk elftal op de been te brengen. Dat er nood is aan een coach die zijn spelers en staf kan managen, want tactisch ontlopen de meeste trainers mekaar nauwelijks, maar op het juiste moment de juiste snaar bespelen is een minder gedeelde kwaliteit en moeilijk in te schatten tijdens verkennende gesprekken. We hebben het grootste gedeelte van het seizoen positief voetbal gebracht, maar we zijn tegelijkertijd op onze financiële limieten gebotst waarbij ik kan begrijpen dat de supporters dit als een vervelend scherp kantje hebben ervaren. Dit was ook voor ons een ongewone situatie, want in de heenronde was er voor elke speler in de basis (11 stuks) concrete interesse en dat had ik nooit eerder meegemaakt. Het is in dat geval wat kortzichtig enkel te focussen op de spelers die zijn vertrokken en minder op zij die gebleven zijn.
Een club als W-B stuit (en dat kan misschien vreemd overkomen) op zulke momenten op zijn beperkingen. Neem bv. Erdin Demir. Wat die jongen in Waregem kan verdienen kunnen wij (momenteel) onmogelijk bieden en laat ons hopen dat dit een groeiproces is zodat we op korte termijn voet kunnen zetten naast clubs als Zulte-Waregem.
Het meest ontgoochelende aan dit seizoen is echter dat we zo diep zijn afgegleden in play-off II dat de perceptie over het hele seizoen een ferme deuk heeft gekregen en dat is heel pijnlijk. Te weinig jongens hadden voldoende eergevoel om op het laatst tot het gaatje te gaan."

Patrick Van Wesemael.