verslag STUNTJE HAD GEKUND, MAAR KVK DE VERDIENDE WINNAAR.

Thelin nog niet op WK-niveau.
Waasland-Beveren heeft onder leiding van interimcoach Dirk Geeraerd het seizoen afgesloten met een 1-3 nederlaag tegen een beter KVK Kortrijk. En toch leek in de 55ste minuut een stunt in de maak toen Thelin bij een 1-2 tussenstand en een numerieke minderheid een strafschop mocht nemen na consultatie door ref Visser van de VAR, maar de Zweed vergat voor spanning en wie weet een knotsgek laatste half uur te zorgen. Vroeg in de wedstrijd had diezelfde Thelin zijn ploeg op een 1- 0 voorsprong kunnen brengen, maar toen al bleek dat het zijn avond niet zou worden. Wat een contrast toch met zijn overbuur en concurrent voor de Gouden Stier Chevalier die voortdurend door zijn maats werd gezocht, maar prima aan banden werd gelegd door Niels De Schutter.
Verder onthouden we van deze wedstrijd zonder het minste belang dat Ampomah een schitterend doelpunt maakte en dat Victorien Anbang onnodig met zijn voet op het achterwerk van Perbet ging staan en zijn tweede rood van dit seizoen pakte en dat is zonde voor een match zonder inzet en een handicap indien Victorien zou verlengen bij W-B en al meteen een schorsing aan zijn been heeft voor volgend seizoen.
Goeie partij was er ook van Joachim Van Damme centraal achterin en aangever van de prachtige lange bal op Ampomah waaruit de aansluitingstreffer werd gescoord.
Lees hierna een wedstrijdverslagje dat we voor jullie vonden op de website van de JPL.

Kortrijk sluit seizoen af met zege bij Waasland-Beveren.

Na een doelpunt van Perbet ging Kortrijk rusten bij een 0-1 voorsprong. Na de pauze kregen we twee beauty's te zien van Ajagun en Ampomah aan de overkant. Het eindverdict was voor Hoxha in de slotfase, die de 1-3 nog binnenkopte.

Zowel Waasland-Beveren als Kortrijk hadden nog bijzonder weinig te winnen op deze laatste speeldag van het seizoen. De thuisploeg wilde zich wel graag herpakken na de blamage tegen Zulte Waregem, terwijl het aan de overkant vooral de bedoeling was om Chevalier alsnog aan de titel van topschutter te helpen. Op het kwartier kregen we een eerste grote mogelijkheid te zien. Thelin kon op Bruzzese afstormen, maar de doelman had een goede reflex in huis om de Zweed het scoren te beletten. Ook Vanzo ging eens zijn kans vanop afstand, maar hij zag zijn poging over doel vliegen.

Halfweg de eerste helft nam Kortrijk het commando stilaan over. Roef moest een eerste keer gepast tussenkomen op een deviatie van Ivanof en ook Chevalier kreeg twee kansen om zijn doelpuntentotaal wat op te krikken, maar hij vergat het af te maken. Tien minuten voor tijd was het dan toch prijs. Chevalier bediende De Smet en die legde heel slim breed op Jeremy Perbet, die de 0-1 maar had binnen te tikken.

Voor Kortrijk kon de tweede helft niet beter beginnen, want na vijf minuten stond de dubbele voorsprong al op het bord! Abdul Ajagun nam een afvallende bal heerlijk op de slof, en schilderde die, via de paal, heerlijk in de winkelhaak: 0-2! Veel tijd om te vieren hadden de 'Kerels' echter niet, want luttele minuten later lukte Waasland-Beveren dan toch de aansluitingstreffer. Nana Opoku Ampomah zag Bruzzese te ver uit zijn doel staan en knalde het leer dan heerlijk en overhoeks over de doelman tegen de netten! Met een mannetje minder had de thuisploeg wat later zelfs op gelijke hoogte moeten staan... Na ingrijpen van de VAR legde Visser de bal terecht op de stip na een trekfout op Azouni, maar Bruzzese stopte de elfmeter van Thelin!

Chevalier werd door zijn ploegmaats nog geregeld aangespeeld in de zestien, maar kon telkens in laatste instantie nog worden afgeblokt, tot grote frustratie van de Franse goaltjesdief. Diezelfde Chevalier was vandaag echter wél beslissend bij de laatste pass, want hij zorgde voor de perfecte assist op het hoofd van Medjon Hoxha, die de uiteindelijke 1-3 binnenkopte. Een meer dan verdiende zege voor de troepen van De Boeck, die zo het seizoen afsluiten in stijl. Voor Waasland-Beveren komt het einde van het seizoen niets te vroeg na teleurstellende Play-Offs...

MOMENT - MAN - MENING

het MOMENT van de match

We kregen vandaag twee wondermooie doelpunten te zien. Ajagun schilderde het leer heerlijk in doel, terwijl de knal van Ampomah aan de overkant ook absoluut mocht gezien worden. Misschien was die van Ampomah zelfs nog iets mooier, daarom mag dit het 'moment van de match' worden vandaag.

de MAN van de match
Het duel tussen De Schutter en Chevalier was aangenaam om zien. De verdediger speelde een goede partij en zat er telkens tussen om de spits het scoren te beletten. Anderzijds krijgt Chevalier toch de eer vanavond. Hij speelde wel degelijk een sterke wedstrijd: was steeds dreigend voorin en ook bepalend bij 2 van de 3 doelpunten.

onze MENING over de match
De eerste helft was gezapig en daarin was het ook duidelijk dat het om een eindeseizoenswedstrijd ging. Na de pauze kregen we veel meer te zien: drie doelpunten, een strafschopfase waarbij de VAR diende tussen te komen... Al bij al werd het nog een leuke wedstrijd om het seizoen mee af te sluiten...