StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

IK DIE MIJN TRAINERSOOG LAAT SPREKEN:
Sinds een aantal weken hebben we al kennis gemaakt met heel wat nieuwe spelers. Voor degenen die door de bomen het bos niet meer zien heb ik de oplossing. In dit artikel breng ik een overzicht over welke posities door wie momenteel bezet zijn en wat er nog bij moet komen.
Beginnen doe ik in doel. Met de verlenging van het contract van Roef zitten we nog wel goed voor een jaartje. Met Goblet en Janssens heb je twee Belgische jonge doelmannen op de bank zitten al zou het kunnen dat één van die twee (of allebei) nog van de hand wordt gedaan en er vervanging wordt gezocht, maar daar is nog geen zekerheid over.
De verdediging: Op de rechtsachter positie hebben we momenteel nieuwe aanwinst Threlkeld die naar alle waarschijnlijkheid de vervanger van Jans wordt. Zijn doublure is De Schutter. Centraal hebben we twee nieuwe namen. Met Gamboa hebben we iemand voor de toekomst binnengehaald en in mijn ogen is Vukotic de nieuwe rots in de branding achteraan samen met Cauffriez. Op deze positie zijn ook nog inzetbaar: Van Damme, Moren en Buatu. Op links hebben we met Massop al een vervanger voor de vertrekkende Demir gehaald. Zijn doublures zijn jonkies Foulon en Nys.
Op het middenveld : met Keita hebben we in mijn ogen een mogelijke vervanger voor Seck binnen gehaald. Bizimana wordt naar mijn verwachtingen de opvolger van Angban. Verder hebben we nog in de ploeg: Schryvers (goede jonkie op de bank), Marquet, Vanzo (altijd goed om in te vallen), Verstraete (die in mijn ogen iets te licht is voor 1A) en jeugdproduct Ponnet die wie weet wel speelkansen krijgt volgend seizoen, zeg nooit nooit!
Ten slotte het aanvallend compartiment: Met nieuwe naam Ndao hebben we een kleine snelle spits binnen gehaald, die volgens mij perfect zal functioneren achter de echte diepe spits. Voorlopig is de enige andere echte spits Ndiaye maar die zie ik eerlijk gezegd niet blijven. Daarnaast hebben we op de flanken Ampomah, Boljevic, Myny en niet te vergeten nog steeds Dierckx rondlopen.
Wat moet er dus nog bij? Volgens mij is het nog nodig om een lange en sterke spits te halen die een echt gevaar is in de lucht en die in functie speelt van Ndao. Maar ook zou ik er graag nog een nummer 10 zien bijkomen die de rol van Morioka kan overnemen en de spitsen kan bedienen met perfecte assists. Als laatste denk ik nog aan een extra flankspeler en een tweede doelman, want Goblet, die heeft kansen genoeg gekregen en Janssens, die zal helaas nooit goed genoeg zijn voor eerste klasse.

Seppe Meul.