StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Verdediging nu definitief op punt ?
We hebben het weekend niet gehaald zonder alweer iemand toe te voegen aan onze zo goed als compleet vernieuwde spelerskern voor volgend seizoen. Officieel heet het nog niet allemaal in orde te zijn, maar ik denk dat er maar weinig meer kan fout lopen met de overgang van Tobias Salquist van het Deense Silkeborg naar Waasland-Beveren. Als je het mij vraagt wordt het oktober of november vooraleer W-B zijn eerste doepunt incasseert ! Alle gekheid op een stokje : al meerdere seizoenen krijgt Waasland-Beveren veel te veel goals tegen en alhoewel vaak (terecht) wordt gezegd dat een offensieve manier van spelen nu eenmaal meer defensieve risico's impliceert, liepen de individuele blunders achterin bij momenten de spuitgaten uit. En toch niet vergeten dat de basis van een degelijk elftal meestal begint met een goeie doelman en dito verdediging endat heeft de clubleiding blijkbaar prima begrepeen. Een medewerker achter de schermen vond via internet de volgende informatie over onze "bijna" recentste aanwinst :
Tobias Salquist : nationaliteit Deen, 23 jaar, 1m90, centrale verdediger, club : Silkeborg IF.
Speelt bij Silkeborg van zijn 16 jaar. Werd het seizoen 2016/17 uitgeleend aan Fjolnir (IJsland). Daarna terug Silkeborg.
Stond vorig seizoen (17/18) in de reguliere competitie 11 keer in de basis en kende twee invalbeurten.
Silkeborg eindigde 11de (op 14 ploegen) en moest daardoor degradatie-eindrondes spelen.
In die nacompetities speelde Salquist 11 van de 12 matchen in de basis. Silkeborg wist zich niet te redden en degradeert.
In de beker was Silkeborg verliezend finalist (3-1 tegen Brondby) en speelde Salquist alle wedstrijden voor de volle 90 minuten.
Op 30/06/2018 is Salquist transfervrij. Tobias scoorde afgelopen seizoen 2 goals waaronder een zeer belangrijk, nl. het enige doelpunt in de halve finale voor de Deense beker.
Dat onze defensie nu helemaal op punt staat moet overigens met een korrel zout worden genomen, want mijn buikgevoel zegt dat Laurent Jans in het tussenseizoen werk zal maken van een nieuwe uitdaging en met de Engelsman Threlkeld haalde W-B al een speler binnen die in principe voldoende kwaliteiten aan boord heeft om een waardige vervanger te worden voor de Luxemburger.

PVW.