StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse weetjes.
Het oefenprogramma van Waasland-Beveren krijgt stilaan gestalte. De burenbezoekjes aan Vrasene en Melsele staan ook dit jaar op de agenda, evenals de verplaatsing naar Sint-Niklaas. Op onze nationale feestdag (tevens fandag) ontvangt Waasland-Beveren op de Freethiel KV Mechelen en dat is best een leuke affiche. De klassieker in het Breevenstadion van Bornem ontbreekt dit seizoen in het oefenprogramma en dat is jammer gezien de wederzijdse positieve ervaringen van de voorbije jaren.

* Karlo Lulic moet Morioka doen vergeten.
Eind vorige week werd de overgang van Karlo Lulic naar W-B bevestigd. De 22-jarige Kroaat krijgt de ondankbare taak om in de voetsporen van Ryota Morioka te treden op de nr10-positie.
Lulic speelde het afgelopen seizoen voor het Kroatische MK Rudes en was er goed voor een handvol goals en assists. Op zijn negentiende begon Lulic aan het seizoen bij het Italiaanse Sampdoria Genua, maar in september van datzelfde seizoen werd hij reeds uitgeleend aan het Tsjechische Bohemians Praag. Bij de meeste transfers die W-B tot nu deed is het mij opgevallen dat er bewust voor spelers met gestalte is gekozen, want ook Lulic meet 1.86 meter.

* Weten we deze week wie Sven Vermant opvolgt ?
Op de supportersbarbecue van de Freethielvrienden Bornem werd voorzitter Dirk huyck aan de tand gevoeld over wie de nieuwe trainer van Waasland-Beveren zou worden, maar Dirk hield de lippen stijf op mekaar. Zelfs een top3 was onmogelijk te ontlokken met als verklaring dat betrokken afvallers liever niet gepubliceerd zien dat zij het net niet hebben gehaald, al weten ze dat natuurlijk wel. Een voorkeur was er wel, maar gisteren maandag werd nadat eerder de sportieve visie werd doorgenomen, het financiële gedeelte aangesneden en dat kan uiteraard nog een struikelblok vormen. Vandaag is er in ieder geval naar goede dinsdagse gewoonte Raad van Bestuur en het zou mij niet verbazen wanneer de club later vandaag een nieuwe coach voorstelt (als die al terug is uit verlof). Er lopen anders nog wel wat interessante mensen zonder een trainersjob rond : Vukomanovic, Sven Vandenbroeck, Yannick Ferrera, Bernd Thijs, Lorenzo Staelens, Kustovic enz. Bob Peeters lijkt mij wat uit beeld verdwenen en Jonas De Roeck vond intussen onderdak als beloftencoach van Anderlecht.

PVW.