StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dan toch Yannick Ferrera.
Niet Wim De Decker, maar Yannick Ferrera wordt de nieuwe coach van Waasland-Beveren. Dit ietwat verrassende nieuws lekte gisterenavond na 20 uur uit via Voetbalkrant en was een lichte domper voor de club die had gehoopt op de persconferentie deze voormiddag met deze primeur te kunnen uitpakken.
In het verleden zaten Waasland-Beveren en Ferrera al enkele keren rond de tafel om een samenwerking op te starten, maar telkens kwam het initiatief om de boot nog even af te houden van Yannick. Ditmaal werd dus wel overeenstemming bereikt, al liepen de onderhandelingen ook ditmaal niet van een leien dakje. Dankzij Rudy Beck en zijn Gele Ditjes, Blauwe Datjes, weten we dat Ferrera in 2000 zijn profdebuut maakte voor de beloften van SK Beveren. Ik kan niet onder stoelen of banken steken dat Yannick altijd een favorietje van mij is geweest en die sympathie dateert uit de tijd dat de nu 37-jarige Ferrera als jonge beloftevolle coach van Charleroi er het mooie weer maakte en er tijdens de altijd fel beladen duels met Standard in hoogsteigen persoon menig brandje bluste, iets waarin de scheidsrechter en de ordediensten nauwelijks slaagden.
Yannick Ferrera krijgt de lastige uitdaging om een zo goed als nieuwe spelersgroep tot een vlot geheel te kneden en daarbij is het zeker meegenomen dat hij vlot meerdere talen spreekt gezien de vele nationaliteiten. Over hoe de technische staf er vanaf midden juni zal uitzien is nog niet helemaal duidelijk. Yannick zal hierover gesprekken voeren met de mensen van de huidige staf om af te tasten welke de wederzijdse verwachtingen zijn.
Uit de eerste reacties op de sociale media blijkt alvast dat heel wat supporters de keuze van Ferrera een goeie zaak vinden en daar sluit ik mij uiteraard graag bij aan. Zijn ontslag bij KV ergens in oktober van vorig jaar weegt niet op tegen de vele knappe verwezenlijkingen daarvoor bij Charleroi, STVV en zelfs het immer woelige Standard waar hij uiteindelijk ook moest opstappen. Ruim een jaar geleden verspeelde Ferrera en KV Mechelen op de laatste speeldag in Gent een ticket voor play-off I en die tik zijn de Mechelaars in het pas afgelopen seizoen en ondanks de inspanningen die de opvolgers van Yannick (Jankovic en Van Wijk) leverden, nooit meer te boven gekomen.
Ik heb alvast een goed gevoel bij de aanstelling van Yannick Ferrera als nieuwe T1 van W-B, maar hij zal uiteraard aan de slag moeten met een spelersgroep die door de club zelf werd samengesteld, maar als het hem lukt er iets van te maken zal het respect des te groter zijn. Yannick treedt dus in de voetsporen van zijn neef Emilio die eerder SK Beveren onder zijn leiding had.

PVW.