StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vandaag gedeeltelijke kalender voor komend seizoen.
Deze middag weten we tegen wie Waasland-Beveren eind juli de jaargang 2018-2019 van de Jupiler Pro League mag aftrappen. Over thuis of op verplaatsing beginnen lopen de meningen nogal uit mekaar, maar uit het verleden weet ik dat het clubbestuur liever startte met een uitwedstrijd in de hoop op een goed resultaat en daardoor extra belangstelling voor de eerste thuiswedstrijd. Helaas werd die hoop al te vaak brutaal ontnomen en viel het meestal in wedstrijd nr2 op de Freethiel gewoonlijk tegen.
Het spreekwoordelijke mes op de keel doemde meestal binnen de vijf speeldagen op waardoor het dikwijls een seizoen lang achtervolgen was, gelukkig tot nu toe telkens met goeie afloop.
Over het seizoensbegin van afgelopen jaar ben ik echter nog altijd enthousiast !
Wat een dijk van een wedstrijd was me dat in de Luminus-Arena ! Kansen langs beide kanten aan de lopende band, veel goals met een bizar scoreverloop en uiteindelijk een misschien billijke 3-3 puntendeling.
W-B klom na rust zelfs op een 0-2 voorsprong die het als sneeuw voor de zon zag ontglippen tot een 3-2 achterstand, maar gelukkig was er Zinho Gao met de ultieme gelijkmaker in blessuretijd. Een fantastische match die gevolgd zou worden door een lange reeks van goeie wedstrijden waarin echter al te vaak niet de punten werden gepakt die op basis van de sportieve verhoudingen tussen de lijnen verdiend waren geweest. Wat hoop ik vurig op een herhaling van het scenario zoals dat van vorig seizoen in Genk, want toen bleek dat de kwaliteit van het voetbal daar geen toevalstreffer of eendagsvlieg was.
Morgen komen zeker terug op de kalender.

* Even tijd voor een flink Bevers gekleurd sprookje.
In de loop van dit seizoen konden jullie op regelmatige basis mee genieten van de verslagjes van Rudi De Jonghe over SV Hoek. Wat schitterend dat dit prachtig verhaal met grote Beverse invloed een sprookjesachtig happy end heeft gekregen. Bedankt Rudi voor deze mooie bijdragen en we kijken al met veel belangstelling uit naar de verrichtingen van Hoek volgend seizoen. En natuurlijk een dikke proficiat aan Jordi, Fabian, Zinhou, Sidy, Aaron en Wesley.

PVW.

Bevers getint HOEK viert promotie door Ajax (amateurs) uit te schakelen
Het is gelukt ! Jordi De Jonghe, Fabian Wilson, Zinhou Chergui, Aaron Verwilligen, Sidy Ceesay (16 goals!) en T2 Wesley De Smet, voetballers met een verleden bij KSK Beveren,zijn zaterdag gepromoveerd naar de Derde Divisie (een beetje 'onze' 1B).
In Nederland zijn namelijk de Beloftenteams reeds 2 jaar aktief ,waardoor je het niveau nog het best zo kan vergelijken : Eredivisie = 1A én enkel Profs. Eerste Divisie = 1B , enkel Profs mét be beste Beloftenteams.
Tweede Divisie = 1B, want zaterdag- en zondagclubs met de hoogste budgetten (hoger dan in het Betaald Voetbal) en in Nederland is er nog een scheiding tussen zaterdag en zondagvoetbal omwille van geloofsovertuiging.
Derde Divisie = onderkant 1B,want enkel zaterdagclubs (er is ook een Derde Divisie Zondag) én alweer 3 Beloftenteams.

Eigenlijk ,wat er bij ons gaat komen,is daar al enkele seizoenen ingeburgerd.

Afgelopen dinsdag werd de heenwedstrijd in Amsterdam gespeeld met een improvisatieteam : diegenen die kampten met pijntjes werden gespaard,Chergui was geschorst (12 gele kaarten dit seizoen) en Ajax had op zaterdag verlengingen nodig om deze ronde te bereiken : Resultaat was dat Hoek frisser voor de dag kwam en na rust makkelijk naar 0-3 kon uitlopen, pas enkele minuten voor het einde kon de thuisploeg wat terugdoen : 1-3 én een prima uitgangspositie voor Hoek-een dorp van 3000 mensen.

Zaterdag was Hoek een bijna verlaten dorp, niet minder dan 1500 mensen baanden zich een weg naar het Sportpark, om de eerste promotie ooit op eigen veld te vieren.
Na 20 minuten gingen Chergui en De Backer echter zwaar in de fout en stond het 0-2 voor Ajax. De stress leek de zelfs zo ervaren spelers parten te spelen. Na rust kwam Hoek beter in het stuk voor en was het 'Driesje' Bram Leroy die de bal heerlijk in de kruising joeg en zo Hoek op het uur naar Derde Divisie trapte. Een half uur nagelbijten later was het verlossende eindsignaal het begin van een nachtelijk feest in het piepkleine dorp,dat promoveert en ontmoeting wacht tot in en voorbij Groningen.

Van de Beverse invloed eerst het positieve : Fabian Wilson miste geen enkele minuut, Jordi De Jonghe speelde elke wedstrijd uitgezonderd een 5-tal minuten ten gevolge van een blessure. Sidy Ceesay is topscorer en ook Zinho Chergui speelt komend seizoen nog bij de Zeeuwse club.
Minder leuk : Aaron Verwilligen verhuist terug naar KSV Temse, T2 Wesley De Smet vervoegt T1 Jannes Tant naar Gent-Zeehaven. Voor hen een stapje terug,maar ook daar met ambitie.
Ook lokale held Bram Leroy keert terug naar Belgiƫ : Mandel United is zijn nieuwe bestemming.
Hiertegenover staat de terugkeer van 3 basisspelers ,die bij Hoek speelden,maar reeds in 2de én 3de Divisie aktief waren dit seizoen.

Ajax - Hoek : 1-3
Hoek - Ajax : 1-2


Toeschouwers : 1500
Inkom : in Amsterdam : gratis
Inkom : in Hoek : 5 euro (kunnen Belgische ploegen wat van leren ?)

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/106223/Hoek-met-een-been-in-Derde-Divisie-na-ruime-zege-op-Ajax

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/106306/Hoek-promoveert-ternauwernood-ondanks-nederlaag-tegen-Ajax

Rudi De Jonghe.