StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Niet van de poes !
Met 3 ploegen uit de pas afgelopen play-off I bij de 6 eerste tegenstanders van Waasland-Beveren in de jaargang 2018-2019 van de JPL, heeft W-B een loodzware kalenderloting getroffen. Met uit Zulte-Waregem in het openingsweekend (verliezend finalist tegen Genk voor een Europees ticket), thuis STVV en Lokeren (verliezend finalist van play-off II in Waregem) wordt het lijstje vol gemaakt.
Met de verplaatsing naar Zulte-Waregem op zaterdag 28 juli opent het vernieuwde Waasland-Beveren zijn seizoen. Iets minder dan een week later (vrijdag 3 augustus om 20.30 uur) zakt seizoensrevelatie en bekerwinnaar Standard naar de Freethiel af en dat is een wedstrijd waarbij Yannick Ferrera nu al een stip heeft gezet. Op speeldag 3 (zondagavond 12 augustus) is de Ghelamco-Arena de bestemming voor de Wase entourage en een weekje later op zaterdag 18 augustus komt STVV naar Beveren en ook die tegenstander zal bij Ferrera wel een belletje doen rinkelen.
Op speeldag 5 heeft W-B een afspraak met enkele oude bekenden in Genk en dan is het ondertussen zondag 26 augustus geworden. De wedstrijd die bij alle supporters van W-B met stip genoteerd zal staan is die op speeldag 6 met dan Daknam als bestemming. W-B krijgt dus niet alleen zware tegenstanders voorgeschoteld in de seizoensaanhef, het speelt ook 4 van de 6 genoemde matchen buitenshuis. Gemakkelijke wedstrijden bestaan sowieso niet en het nadeel aan een moeilijke kalender om te starten is dat de eerstvolgende zogezegd minder lastige opdrachten al meteen met het mes op de keel worden gespeeld, maar ik zie persoonlijk nog wel een pluspunt aan deze kalender. Voor een totaal vernieuwd elftal zoals dat van W-B komen de zware matchen misschien maar beter in het begin zodat de ploeg beter ingespeeld is tegen het moment dat de haalbare tegenstanders volgen.

* Kwartet arriveert later.
Vanaf vandaag is er op en rond de Freethiel al wat beweging te noteren omdat druppelsgewijs te spelers, hetzij terugkeren na hun vakantie, hetzij voor het eerst kennismaken met de club in het geval van de nieuwkomers (het ondertekenen van hun contract buiten beschouwing gelaten).
Zware fysieke arbeid is er voorlopig niet bij, want deze week gaat het vooral om het afleggen van medische testen, versta het opmeten in welke conditionele toestand de spelers toekomen om hiervan de evolutie in de loop van de voorbereiding te kunnen opvolgen.
Een viertal spelers worden deze en volgende week nog niet verwacht vanwege o.a. late interland- of clubverplichtingen zoals met de 19-jarige Costa Ricaan Gamboa het geval is, want die kwam afgelopen weekend nog in actie met zijn club. "Onze" Gamboa is overigens niet de Gamboa die maandagavond met Costa Rica tegen de Rode Duivels speelde. Naast Gamboa zullen ook Boljevic, Ampomah en Jans later arriveren op de Freethiel.

* Tobias Salquist officieel onder dak bij W-B.
Eigenlijk had Tobias Salquist al een tweetal weken geleden voor Waasland-Beveren getekend, maar om de uitgaande transfer van Jonathan Buatu niet in het gedrang te brengen, hield de club er aan nog even te wachten met de bekendmaking. Nu niets een overgang van Buatu naar het Portugese Rio Ave nog in de weg staat, kwam de club maandag naar buiten met de definitieve overgang van de 23-jarige Salquist die de kleuren van het deense Silkeborg inruilt voor die van Waasland-Beveren. Salquist is, net als Gamboa en Vukotic, een centrale verdediger.

PVW.